Teknoloji

Facebook kullanıcılarına reklam gösterimi konusunda daha fazla bilgi verecek

facebook abd

Facebook kullanıcıları, kimi zaman Haber Kaynağı’nda ilginç reklamlarla karşılaşıyor. Pek çok kişi, ilginç reklamların neden kendilerine gösterildiğine pek anlam veremiyor. Sosyal ağ, kullanıcılarına bu spesifik reklamları neden gördükleri konusunda daha fazla bilgi vermeye hazırlanıyor.

Kullanıcılar, daha önce Facebook’ta gösterilen reklamların yanındaki “Bu reklamı neden görüyorum?” yazısına tıkladıklarında belirsiz açıklamalarla karşılaşıyordu. Bundan böyle bu bölümde kullanıcılara daha detaylı bilgiler verilecek. Örneğin, ilgi alanlarından biri bu reklamla örtüşüyorsa, bu durum kullanıcıya aktarılacak.

Facebook, söz konusu bilgilere nasıl ulaştığı konusunda da daha fazla detay paylaşacak. Bu bilgiye beğenilen bir Sayfa ya da ziyaret edilen bir internet sitesi üzerinden erişildiği de kullanıcılara aktarılacak.

Reklam Tercihleri bölümüne de “Reklam verenler ve işletmeler” isimli bir sekme de ekleyen sosyal ağ, kullanıcılarına bilgilerine sahip olan üçüncü tarafları da gösterecek. Sosyal medya devi, üyelerine gelecekte görecekleri reklamları da ayarlama fırsatı sunacak.

Facebook, reklam politikalarını iyileştirmek için bir süredir çalışıyor. Şirket özellikle siyasi reklamların şeffaflığı gibi konulara odaklanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER