Teknoloji

Facebook kullanıcılarına platformda ne kadar zaman geçirdiklerini gösterecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook kullanıcılarına sosyal ağda her gün ne kadar zaman geçirdiklerini göstermeye hazırlanıyor. Söz konusu özellik, şimdiden platformun mobil uygulamalarının koduna yerleştirilmiş durumda. Ancak özelliğin henüz duyurulup aktive edilmemesi, konuya ilişkin çalışmaların hâlâ sürdüğünü işaret ediyor.

“Facebook’taki Zamanınız” olarak adlandırılan özelliğin varlığı, sosyal ağ tarafından TechCrunch sitesine gönderilen açıklamayla da doğrulandı. Söz konusu özellik kapsamında kullanıcılara her gün platformda geçirdikleri süre ve her hafta platformda geçirilen ortalama süre gibi istatistiklerin gösterileceği belirtildi.

facebookYeni özellik sayesinde sosyal paylaşım sitesinin kullanıcıları, kendilerine platformda geçirecekleri süre için bir sınır belirleyebilecek. Bu süreye ulaşıldığında sosyal ağ bir bildirim göndererek kullanıcılarına gereken uyarıyı yapacak. Dileyen kullanıcılar bu bildirim üzerinden genel bildirim ayarlarına da erişebilecek.

Facebook söz konusu özelliği hem iOS’te hem de Android’de kullanıcılarına sunacak olsa da, bunun eş zamanlı olup olmayacağı bilinmiyor. Sosyal paylaşım sitesi cihaz ve sosyal medya bağımlılığı konusunda benzer adımları Instagram’da da atarken, Apple ve Google gibi şirketlerin izlerini de takip ediyor.

İLGİLİ HABERLER