Teknoloji

Facebook kullanıcıları için cinsiyet tanımlamaktan vazgeçiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

 

facebook_android_120215

Geçtiğimiz yıl cinsiyet bilinci konusunda oldukça önemli bir adım atan Facebook, kullanıcılarına önceden belirlenmiş özel cinsiyet seçenekleri arasından tercih yapma imkanı sunmuştu. Bu proje için ABD’nin önemli eşcinsel örgütlerinden biri olan GLAAD ile çalışan sosyal paylaşım sitesi, yine de herkesi memnun etmeyi başaramamış ve sadece önceden belirlenen cinsiyetler arasından seçim yapmaya izin vermesi nedeniyle eleştirilere maruz kalmıştı.

Bu eleştirilere kulak vermişe benzeyen şirket, kullanıcılarına kendi cinsiyetlerini tanımlama imkanı sunmaya başladı. Cinsiyet tanımlama aracının yeni versiyonunda da Facebook çeşitli önerilerde bulunmaya devam ediyor, ancak kullanıcılar diledikleri takdirde tamamen kendilerinin tanımladığı tercihlerini cinsiyet bölümüne yazabiliyor.

facebook-cinsiyet-270215

Facebook’un yeni sistemi Google+’ın geçtiğimiz aralık ayında duyurduğu “sonsuz” cinsiyet seçeneği döngüsüyle aynı biçimde çalışıyor. Kullanıcılar geçtiğimiz yıl tanıtılan önceden belirlenmiş cinsiyet tanımlarından da faydalanabiliyor. Cinsiyet tanımlama sürecinin ardından Facebook kullanıcılara kendilerine nasıl bir zamirle hitap edilmesini istediklerini de soruyor. Facebook kullanıcıları cinsiyet tercihlerinin kimler tarafından görülebileceğini de düzenleyebiliyor. Sosyal paylaşım sitesinin yeni cinsiyet tanımlama aracının tüm kullanıcılara dağıtım sürecinin ne kadar zaman alacağı henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER