Teknoloji

Facebook kullanıcılarına beş farklı profil oluşturma imkanı verecek

facebook canli yayin piyasa değeri

Facebook perşembe günü, bazı kullanıcıların birden fazla profile sahip olmasına izin veren bir özelliği şu anda test etmekte olduğunu duyurdu. Meta, rakipleriyle gideren artan rekabet koşullarında, kullanıcıları platformda kalmaya teşvik etmek için yeni yollar arıyor ve bu test, Facebook’ta önemli değişimlerin olabileceğini işaret ediyor.

Testin bir parçası olarak bazı Facebook kullanıcıları, orijinal hesaplarına bağlı dört adede kadar ek profil oluşturma olanağına sahip olacak. Buradaki temel amaç, ek profillerin biri arkadaşlar için, biri iş arkadaşları için ve diğerleri ilgi grupları ve etkileyicilerle etkileşim kurmak gibi farklı amaçlar için kullanılabilmesidir. Kullanıcıların hâlâ bir hesabı olacak, ancak birkaç tıklamayla profiller arasında geçiş yapabilecekler.

Facebook temsilcisi Leonard Lam’in The Verge sitesine verdiği bilgiye göre, profiller Facebook’un politikalarına tabi olacak ve bir profildeki ihlaller hesabı bir bütün olarak etkileyecek. “İnsanların deneyimlerini ilgi alanlarına ve ilişkilere göre uyarlamalarına yardımcı olmak için, tek bir Facebook hesabına bağlı birden fazla profile sahip olmaları için bir yöntem test ediyoruz. Facebook’u kullanan herkes kurallarımıza uymaya devam etmelidir.” diyor Lam.

Lam, yedek profiller platformun politikalarını ihlal etmediği ve sayılar veya özel karakterler içermediği sürece, fazladan profil oluşturan kullanıcıların görünen adları için gerçek kimliklerini kullanmalarına gerek kalmayacağını söylüyor. Facebook’un hesap sahiplerinin gerçek hayatta kullandıkları adı kullanmaları gerektiğine dair kuralı, yıllardır Almanya’da yasal işlem başlatılmasına yol açan bir tartışma konusu olmuştur.

Facebook’un tek bir profil sahipliğinden uzaklaşması fikri ve bunun testi, tam da platform kullanıcıları, özellikle de gençleri elinde tutmak için savaşırken ve TikTok gibi varoluşsal tehditler artmaya devam ederken ortaya çıktı. Şirket, 2021’in dördüncü çeyreğinde tarihinde ilk kez günlük kullanıcı sayısında kayıp yaşamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER