Teknoloji

Facebook kullanıcıları arasında müzik yarışmaları düzenleyebilir

facebook haber kaynağı

facebook geçmişi silFacebook genç kullanıcılarını yeniden kazanmak ve mevcut tabanını da daha aktif tutmak için farklı çözümleri denemeye hazır görünüyor. Şirketin bu amaç doğrultusunda kullanıcılarının şarkı söylerken videolarını kaydedip değerlendirilmesi amacıyla sosyal ağa yükleneceği bir sistem üzerinde çalıştığı söyleniyor.

Söz konusu iddianın sahibi araştırmacı Jane Manchun Wong. Son zamanlarda Instagram’ın kodlarını didik didik ederek platformda test edilen yenilikleri ortaya çıkaran Wong, Facebook’un “şarkı yarışması” fikrini değerlendirdiği iddiasını da sosyal ağın Android uygulamasının kodlarına dayandırıyor.

Bu özellik ile sosyal ağın kullanıcılarının bir yetenek yarışmasındaymış gibi birbirleriyle yarışabileceği ve sosyal paylaşım sitesinin bir tür yetenek keşif platformuna dönüşebileceği düşünülüyor. Wong, özelliğin Facebook Sayfaları’na özgün göründüğünü ve sadece sayfa moderatörlerinin söz konusu yarışmaları başlatmaya yetkili olabileceğini belirtmeyi ihmal etmedi.

Wong’un ortaya çıkardığı kod, sosyal ağın büyük plak şirketleriyle neden lisans anlaşması yaptığının da daha iyi anlaşılmasını sağlıyor. Sosyal medya devi, bir süre önce Universal, Sony ve Warner ile müzik lisans anlaşmaları imzalamıştı. O dönemde yapılan açıklamada anlaşmanın motivasyonlarından birisinin de platforma daha fazla müzik eklemek olduğu belirtilmişti. Müzik yarışmaları da daha müzikal bir Facebook deneyimi için uygun seçenekler arasında bulunuyor.

Söz konusu özelliğin kodlarda görünmesi, Facebook’un bu özelliği kullanıma sunacağını garanti altına almıyor. Ancak şirketin ne gibi fikirler üzerinde durduğu bu sayede daha net anlaşılıyor.

İLGİLİ HABERLER