Teknoloji

Facebook kullanıcılara gerçek adlarını saklayarak etkileşim imkanı veren bir uygulama geliştiriyor

facebook yapay zekâ yuz tanima
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook-logo-070513 (630 x 394)

Facebook’un kullanıcıların gizlilik altında birbirleriyle etkileşim ve iletişim kurmalarını sağlayacak bağımsız bir uygulama geliştirdiği söyleniyor. Eğer bu doğruysa, şirketin insanları gerçek adları ve kimlikleriyle birbirine bağlamaya yönelik geleneksel yaklaşımından önemli bir taviz verilmiş olacak.

New York Times’ın haberine göre bu uygulama Facebook kullanıcılarının gerçek adları yerine rumuzlar kullanarak iletişim kurmalarına izin verecek, böylelikle çeşitli konular hakkında diğer insanlarla tartışırken daha rahat davranmak mümkün olabilecek.

Uygulama hakkında şu an için fazla bir şey bilinmiyor. Uygulamanın adının ne olacağını, Secret veya Whisper gibi gizlilik odaklı uygulamalarla doğrudan rekabet edip etmeyeceğini henüz bilmiyoruz. Facebook gibi bir şirketin insanların gizliliğini korumak için gerekli önlemleri aldığı konusunda kullanıcıları ikna etmek o kadar da kolay olmayacaktır, ne de olsa Facebook’un gizlilikle ilgili geçmişi uzun ve epey karmaşık.

Facebook’un bağımsız uygulamalarından bazıları tutarken bazıları da hüsrana uğruyor. Messenger’ın popüler bir mesajlaşma uygulaması hâline geldiğini söyleyebiliriz. Ne var ki, Facebook Home çok başarılı olmadı, ayrıca Snapchat’e rakip olarak geliştirilen iki farklı uygulama girişimi de başarılı sonuçlara ulaşamadı.

Her ne kadar Facebook insanları internet üzerinde gerçek kimlikleriyle faaliyet göstermeye alıştırmış olsa da, hâlâ birçok kullanıcı gizliliğini korumaya önem veriyor. Facebook yeni uygulamasıyla bu kitleyi de kucaklamak istiyor gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER