Teknoloji

Facebook kullanıcı verisi toplamak için imleç takibi seçeneğini değerlendiriyor

facebook yapay zekâ yuz tanima

The Wall Street Journal tarafından yayınlanan habere göre, Facebook kullanıcının içeriğiyle dakikalık etkileşimini gösterecek verileri toplamak adına bir yazılımın testlerini gerçekleştiriyor. Bu yazılımın kullanılması durumunda Facebook’un kullanıcıların site içindeki imleç hareketlerini takip ederek kullanıcıların sitenin hangi bölümünde ne kadar vakit geçirdiğini öğrenebilecek.

facebook-logo-070513 (630 x 394)

The Wall Street Journal’a konuşan Facebook’un analitik şefi Ken Rudin, bu yöntemle toplanan verinin ürün geliştirmeden hedef kitlesi daha iyi belirlenmiş reklamlara kadar geniş bir amaç yelpazesi kapsamında kullanılacağını belirtti. Bu verilerle birlikte ortaya daha kişisel bir Haber Kaynağı düzeninin çıkması ve kullanıcılar için daha dikkat çekici reklamlar yayınlanmasının mümkün hale gelebileceği ifade edildi.

Facebook’un söz konusu veri toplama yöntemi kulağa ilginç gelse de bir ilk değil. Daha önce benzer bir yöntemi fotoğraf satış sitesi Shutterstock da kullanmış ve kullanıcıların bir fotoğrafı satın almadan evvel ne kadar vakit geçirdiğini ölçmüştü. Daha önce demografik ve davranışsal veri topladığını doğrulayan Facebook, bu yeni yöntemle birlikte davranışsal veri toplamaya odaklanmış olacak. Henüz geniş kapsamlı bir test sürecinde olduklarını söyleyen Rudin, şirketin bu teknolojiyi kullanıp kullanmama konusunda kararını henüz vermediğini dile getirdi.

İlgili >> The Wall Street Journal

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER