Teknoloji

Facebook kullanıcı verilerini çalan analiz şirketine dava açtı

facebook canli yayin piyasa değeri
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook, kullanıcılarının verilerini çaldığı iddiasıyla OneAudience isimli şirkete dava açtı. Sosyal medya devi, bir analiz şirketi olan OneAudience’ın üçüncü taraf geliştiricilere rüşvet vererek uygulamalara zararlı bir yazılım yerleştirdiğini ve bu yolla kullanıcıların verilerini izinsiz olarak ele geçirdiğini iddia ediyor.

OneAudience’ın eylemlerine ilişkin haberler, ilk kez geçtiğimiz kasım ayında gündeme gelmişti. Facebook’tan ve Twitter’dan yapılan açıklamalarda, bağımsız güvenlik araştırmacıların konuyla ilgili bulguları doğrulanmıştı. OneAudience ile birlikte Mobiburn isimli bir şirketin de kullanıcıların isim, e-posta ve cinsiyet bilgilerini ele geçirdiği belirtilmiş ve Facebook’un 9.5 milyon kullanıcısına verilerinin ele geçirilebilmiş olacağına dair bildirim gönderilmişti.

Olayın ortaya çıkmasının ardından Facebook’tan OneAudience’a bir ihtarname gönderilmiş ve OneAudience’ın denetim sürecine katılması istenmişti. Sosyal ağın verdiği bilgiye göre, OneAudience süreçte işbirliği yapmayı reddetti.

Facebook’un konuyla ilgili açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Bu davalarla servislerimizi kötüye kullanmaya çalışanlara politikalarımızı uygulama konusunda kararlı olduğumuzu gösteriyoruz. Söz konusu politikalar arasında incelemelerde geliştiricilerle işbirliği yapmak ve verilerin kötüye kullanımı ya da gizliliğin ihlâli durumunda yasaları devreye sokmak da bulunuyor.”

Facebook, verilerinin kötüye kullanımıyla mücadele konusunda son birkaç yıldır ciddi adımlar atıyor. Sosyal medya devi, geçtiğimiz yıl kullanıcıları kandırarak bilgilerini çalan Hong Kong merkezli bir şirketi dava etmişti.

İLGİLİ HABERLER