Teknoloji

Facebook her gün 1.32 milyar kişi tarafından kullanılıyor

facebook business suite e-ticaret
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook kullanici sayisiFacebook son zamanlarda mesaisinin önemli bir kısmını yalan haberlerle mücadele etmek ve nefret söylemi algoritmalarını geliştirmek için harcıyor. Ancak şirket bir yandan da kârını ve kullanıcı sayısını artırmaya devam ediyor. Facebook kullanıcı sayısı haziran ayının sonu itibarıyla 2 milyarı geçmişti.

Açıklanan son finans raporuna göre, şirket yılın ikinci çeyreğinde 9.37 milyar dolar gelir elde etti. Söz konusu rakam, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 47’lik bir artış anlamına geliyor. Sosyal paylaşım sitesi, kullanıcı sayısını da güçlü biçimde artırmayı devam ediyor. Facebook’un kullanıcı sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 17 oranında yükseldi. Her gün ortalama 1.32 milyar kişi Facebook kullanıyor.

Ancak Facebook’un Haber Kaynağı’ndan daha fazlası olduğunu unutmamak gerekiyor. Facebook’a bağlı diğer şirketler de geride kalan çeyrekte hatırı sayılır ölçüde büyüdü. Instagram her ay 700 milyon kişi tarafından kullanılırken, Hikaye özelliğinin kullanıcı sayısı da 250 milyona ulaştı. Facebook Messenger’dan ise her gün 1.2 milyar kişi yararlanıyor. Facebook’un bir diğer mesajlaşma servisi WhatsApp’ın günlük kullanıcı sayısı da 1 milyar seviyesinde seyrediyor. Facebook’un diğer servislerinin gelecekte reklam gelirleri konusunda da daha etkin bir rol oynamaları muhtemel görünüyor.

Şirketin operasyon şefi (COO) Sheryl Sandberg, şirketlerin Instagram’a olan ilgisine dikkat çekti ve pek çok şirketin Hikayeler özelliğinde de reklam gösterdiğini belirtti. CEO Mark Zuckerberg ise Facebook Messenger üzerinden de şirketin kasasına daha fazla reklam gelirinin gireceğinin ipucunu verdi.

Facebook kullanıcı sayısı artışı için videolardan da yararlanmayı amaçlıyor

Facebook son zamanlarda video konusuna da ciddi anlamda yatırım yapıyor. Şirket, bu yatırımları çerçevesinde orijinal içerik portföyünü de genişletiyor. Bu sayede platforma daha fazla kişinin çekilmesi ve reklam gelirinin artırılması amaçlanıyor.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, ikinci çeyrek sonuçlarını değerlendirirken son zamanlarda gündeme gelen nefret söylemi sorunu hakkında da açıklamalarda bulundu. Yeni misyonlarının insanları bir araya getirmek ve anlamlı topluluklar oluşturmalarına yardımcı olmak olduğunu söyleyen Facebook CEO’su, bunun yapay zekâ ile gerçekleştirilebileceğine inanıyor. Şirket hâli hazırda topluluk standartlarını ihlâl edenleri uyarmak ve cezalandırmak için insan moderatörleri kullanıyor. Mark Zuckerberg, yapay zekâ sayesinde söz konusu içeriklerin daha hızlı biçimde işaretlenebileceğine inanıyor. Facebook CEO’su, yapay zekâ sayesinde temel hizmetlerin de daha gelişmiş biçimde sunulabileceğini dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER