Manşetler

Facebook’un kullanıcı sayısı 2 milyara ulaştı

facebook business suite e-ticaret
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook kuruluşunun üstünden neredeyse 20 yıl geçmesine rağmen büyümeye devam ediyor. Meta‘nın son finans raporuna göre, sosyal ağın günlük aktif kullanıcı sayısı 2 milyara ulaştı. Facebook son çeyrekte 16 milyon yeni kullanıcı kazandı.

Meta’nın günlük aktif kullanıcı sayısı 2 milyara ulaşan ilk servisi Facebook değil. Daha öncesinde WhatsApp 2 milyar kullanıcı barajını aşmıştı. Kullanıcı sayısındaki artışa paralel olarak Meta’nın ana gelir kaynağı reklam gelirlerinin de arttığı belirtilse de, Meta’nın son dönemde çalışan sayısında ciddi bir kesintiye gittiğini unutmamak gerekiyor. 11 binden fazla çalışanıyla yollarını ayıran Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, 2023’te şirketin yönetim temasının “verimlilik yılı” olduğunu dile getirdi.

Meta’nın geliri yıllık bazda azalsa da, şirket 32.2 milyar dolarlık son çeyrek geliriyle beklentileri aşmayı başardı. Çeyrek geliri bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4 oranında düştü.

facebook kullanıcı sayısı

Sonuçların değerlendirildiği toplantıda konuşan Mark Zuckerberg, Meta’nın verimlilik konusuna odaklanmayı sürdüreceğini ve bu doğrultuda kesintilerin devam edeceğini belirtti. Kesintilerde proaktif davranacaklarını dile getiren Zuckerberg, şirketin üretici yapay zekâ konusuna da öncelik vereceğini ifade etti.

Meta CEO’su şu ifadeleri kullandı: “Üretici yapay zekâ çok sayıda farklı uygulaması olan son derece heyecan verici yeni bir alan. Meta için hedeflerimden biri yaptığımız araştırma çalışmalarının neticesinde bu alanın liderlerinden biri olmak.”

Facebook kullanıcı kazanırken, metaverse şirkete para kaybettiriyor

Facebook ve WhatsApp gibi platformlarıyla kullancı sayısını artıran Meta, metaverse yatırımları nedeniyle para kaybetmeye devam ediyor. Şirketin AR, VR ve metaverse projelerini yürüten Reality Labs birimi çeyreği 4.3 milyar dolar zararla tamamladı. Yıllık zarar ise 14 milyar dolar oldu. Ancak bu kayıplara rağmen, Meta’nın metaverse alanındaki yatırımları devam edecek.

İLGİLİ HABERLER