Teknoloji

Facebook kullanıcı girişlerini kilitleyecek yeni aracının dağıtımına başladı

facebook-security-checkup-280515

Servisler mobil ortama taşındıkça girişleri takip etmek daha zor bir hâle geldi. Akıllı telefon veya tablet üzerinden bir platforma giriş yapıldığı zaman oturum kullanıcı tarafından sonlandırılana dek aktif hâlde tutuluyor. Bu da kayıp, çalıntı veya satılan cihazlar söz konusu olduğunda probleme yol açıyor.

Oturum açılışı konusunda yaşanabilecek sıkıntıları önlemeye yönelik araçlar olsa da, bu araçların aktif kullanıcı takibi gerektirmesi işleri biraz zorlaştırıyor. Örneğin, Facebook’a farklı bir cihaz veya tarayıcı üzerinden giriş yapıldığı zaman kullanıcılar bir e-posta aracılığıyla bilgilendiriliyor. Ancak söz konusu e-postalar kimi zaman yoğunluk sebebiyle gözden kaçabiliyor.

Facebook’un yayınladığı yeni araç ise giriş bildirim özelliğine daha yüksek bir profil kazandırıyor. “Security Checkup” adını taşıyan özellik şimdiden bazı kullanıcıların Haber Kaynaklarında boy göstermeye başladı. Haber Kaynağında açılır bir pencere içinde ortaya çıkan Security Checkup, kullanıcılara güvenliklerini artırma adına ekstra ayarları keşfetme fırsatı sağlıyor. Bu araç sayesinde Facebook kullanıcılarının giriş yönetimlerini daha aktif biçimde gerçekleştirmeleri amaçlanıyor.

Söz konusu özellik küçük bir güncelleme gibi gözükse de, ilginç bir yenilik olarak değerlendirilmeyi hak ediyor. Yıllar boyunca gizlilik ayarlarının da gizli tutulması ve kullanıcı arayüzünde ön plana çıkmaması amaçlansa da, Security Checkup bu yaygın anlayışın aksi istikamette bir özellik olarak göze çarpıyor. Facebook, Security Checkup ile kullanıcıları güvenlik konusunda insiyatif almaya teşvik ediyor.

İLGİLİ HABERLER