Teknoloji

Facebook kripto para platformuyla Apple Pay’e meydan okuyacak

facebook kripto para globalcoin
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook‘un Amerikan doları tarafından desteklenen bir kripto para birimi üzerinde çalıştığına dair haberler geçtiğimiz yıl gündeme gelmişti. Bu kripto paranın WhatsApp aracılığıyla transfer edilebileceği belirtilmişti. The Wall Street Journal tarafından yayınlanan yeni bir habere göre, Facebook kripto para platformuyla ilgili olarak daha iddialı hedeflere sahip.

Facebook’un kripto parasının geçerli olacağı çevrimiçi mağazalarla ve parayı destekleyecek finans kurumlarıyla ilgili anlaşmaları yapmaya başladığı söyleniyor. Sosyal ağın kripto para tabanlı ödeme platformuyla Apple Pay’e rakip olacağı da The Wall Street Journal’ın haberinde dikkat çekilen noktalar arasında bulunuyor.

Habere göre, Facebook’un kripto para platformuyla ilgili çalışmaları bir yılı aşkın bir süredir “Libra Projesi” kod adıyla yürütülüyor. Tasarlanan sistemin sadece platform üzerindeki para transferlerini ve satın almaları desteklemekle yetinmeyeceği, diğer web sitelerinde de platformun kullanılabileceği ifade ediliyor. Sistemin PayPal gibi ödeme platformlarına benzer bir şekilde işleyeceği belirtiliyor. Facebook’un Visa ve Mastercard gibi yatırımcıların desteği sayesinde 1 milyar dolarlık bir kaynak oluşturmayı planladığı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Facebook kripto para platformuyla ilgili başka planlara da sahip. Şirketin reklamları izleyen veya alışveriş yapan kullanıcılara kripto para hediye edebileceğine dair haberler de daha önce gündeme gelmişti. Sosyal ağın aktif kullanıcı tabanı, kripto para platformunun önünde de ciddi bir potansiyel olduğunu gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER