Teknoloji

Facebook merakla beklenen özellik için harekete geçti

facebook koyu renk modu
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Koyu renk modu, Facebook kullanıcılarının uzun süredir yoğun şekilde talep ettiği özelliklerden biriydi. Bu yoğun isteğe kulak veren sosyal ağ, koyu renkli görünüm için testlere bu yıl içinde başlayacağını açıklamıştı. Şirket, merakla beklenen testlere sonunda başlamış gibi görünüyor.

Facebook’un koyu renk modu için testlere başladığını tanıdık bir isim duyurdu. Son zamanlarda Facebook, Instagram ve Twitter gibi platformlarda test edilen özellikleri ortaya çıkaran Jane Manchun Wong, sosyal ağın kodları üzerinde yaptığı incelemelerde koyu renk moduna rastladı. Wong, keşfinin detaylarını kendi blogunda paylaştı.

Wong, daha önceki örneklerde olduğu gibi, koyu renk moduna da Facebook’un Android uygulamasının kodlarında rastladı. Ancak bu özellikten Facebook’un iOS uygulamasında yararlanmak da mümkün olacak.

Wong’un verdiği bilgiye göre, koyu renk modunun geliştirme çalışmaları henüz ilk aşamalarında. Şimdilik uygulamanın sadece belli bölümlerinin koyu renk moduna uygun hâle getirildiği de Wong’un aktardıkları arasında yer alıyor. Popüler araştırmacı, bu tarz deneysel özelliklerin kullanıcılara aktarılması konusunda ortada tahmin edilebilir bir zaman çizelgesinin olmadığının altını çizdi.

Facebook koyu renk modu için ilk adımı Messenger’da atmıştı

Facebook koyu renk modu için ilk adımı geçtiğimiz nisan ayında Messenger uygulamasında atmıştı. Messenger’da kullanıcılar, profil resimlerine dokunduktan sonra açılan ekranda isimlerinin altında ilk seçenek olarak koyu renk modunu görüyor. Sosyal ağdan daha önce yapılan açıklamada, özelliğin iOS ve web üzerinde de kullanıcılarla buluşacağı belirtilmiş, ancak bunun için bir takvim verilmemişti.

İLGİLİ HABERLER