Teknoloji

Facebook’tan yanıltıcı koronavirüs reklamlarına yasak

facebook almanya koronavirüs
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook, koronavirüs salgınıyla ilgili yanlış bilgilerin yayılmasını önleme konusunda çabalarını artırıyor. Sosyal medya devi, yalan bilgilerin işaretleneceğini ve platformdan kaldırılacağını daha önce açıklamıştı.

Şirket şimdi de koronavirüsün önlenmesi veya tedavisiyle ilgili yanıltıcı vaatlerde bulunan reklamların yasaklanacağını açıkladı. Facebook, görenleri paniğe sevk edecek reklamların gösterimine de izin verilmeyeceğini belirtti.

Facebook tarafından Business Insider sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Koronavirüs konusunda insanları paniğe sevk edecek reklamların gösterimine izin vermiyoruz. Kısıtlı bir arzı ima eden veya koronavirüsü engellemeyi ya da tedavi etmeyi vadeden reklamlar Facebook’ta gösterilemeyecek. Marketplace gibi platformlar için de benzer politikaları uyguluyoruz.”

Yalan bilgiyle mücadele konusunun Facebook’un yumuşak karınlarından biri olduğu söylenebilir. Sosyal paylaşım sitesi, son olarak yanıltıcı siyasi reklamlara karşı yumuşak bir tavır takınmakla suçlanmıştı.

Facebook koronavirüs salgını konusunda ise aşı karşıtlığına karşı gösterdiği türden bir tutum sergiliyor. Sosyal ağ, aşı karşıtı içerikler konusundaki tavrını 2019’da kademeli olarak sertleştirmişti. Facebook’un bu sert tutumuna rağmen, aradan bazı reklamların kaçması engellenememişti. Benzer bir durumun koronavirüs konusunda tekrarlanıp tekrarlanmayacağı merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER