Teknoloji

Facebook yanlış koronavirüs bilgilerine maruz kalanları uyaracak

facebook koronavirüs

Facebook, küresel koronavirüs salgınıyla ilgili yanlış bilgilerle mücadeleye devam ediyor. Sosyal ağ, bu mücadele çerçevesinde yanlış koronavirüs bilgilerine maruz kalanları da uyaracak.

Eğer bir kullanıcının beğendiği, reaksiyon gösterdiği veya yorum yaptığı bir paylaşım yanlış bilgi barındırdığı gerekçesiyle silinirse; kullanıcıyı durumdan haberdar edecek. Bu uyarılar, Facebook’un Haber Kaynağı’nda gösterilecek. Uyarılarda Dünya Sağlık Örgütü tarafından çürütülen koronavirüs mitlerini gösteren bağlantılara da yer verilecek.

Facebook geçmişte de benzer adımlar atmıştı. Şirket bundan iki yıl önce kullanıcılarını Rus troll çiftliği “İnternet Araştırma Ajansı” tarafından oluşturulan sahte bilgi barındıran sayfaları takip etmeleri ve beğenmeleri konusunda uyarmıştı. Sosyal ağ, aşılarla ilgili konularda da kullanıcılarına güvenilir kaynakları takip etmeleri konusunda öneride bulunuyor.

Facebook, geçtiğimiz yıl problemli içerikleri yönetmek için üç aşamalı bir plan oluşturmuştu. Bu planın ilk aşaması problemli içeriği kaldırmak, ikinci aşaması azaltmak ve üçüncü aşaması da kullanıcıları uyarmak olmuştu. Şirket, hâlihazırda koronavirüsle ilgili içerikler konusunda da bu planı uyguluyor.

Yapılan açıklamaya göre, Facebook şimdiye kadar koronavirüs ile ilgili yaklaşık 40 milyon paylaşımda kullanıcılarını uyardı. Bu uyarıların haber doğrulama servisleri tarafından değerlendirilen yaklaşık 4 bin makaleye göre yapıldığı belirtildi. Facebook’un verdiği bilgiye göre, kullanıcılar uyarıları gördüklerinde yüzde 95 oranında ilgili paylaşıma bakmaktan vazgeçiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER