Teknoloji

Facebook konuşma tanıma özelliğini geliştirmek için kullanıcılarına para verecek

facebook business suite e-ticaret

Facebook; Messenger üzerinden yapılan sesli sohbetleri dinlemeyi ve bu sohbetleri yazıya dökmeyi bırakmış olsa da, hâlâ konuşma tanıma özelliğini iyileştirmek için ses kayıtlarına ihtiyaç duyuyor. Gerekli verileri toplamak için “Pronunciations” (Telâffuzlar) isimli bir program başlatan şirket, programa katılan kullanıcılara ses kayıtları için 5 dolara varan meblağlar ödeyecek.

Söz konusu program için Facebook’un Viewpoints isimli pazar araştırması uygulaması kullanılacak. Şirket daha önce de bu uygulama üzerinden kullanıcılarına ücretli anketler sunmuştu. Programa kabul edilen kullanıcılardan “Hey Portal” ifadesini ve listelerinde yer alan bir kişinin ilk ismini kaydetmeleri istenecek.

Programa katılanların söz konusu ifadeyi iki defa tekrarlamaları ve bunu 10 farklı isimle yapmaları gerekecek. Bu işlem, kullanıcılara Viewpoints uygulamasında 200 puan kazandıracak. 1000 puana ulaşanlar paralarını bozdurabilecek. Bu sınıra ulaşmak için beş set kaydetmek gerekecek. 1000 puan karşılığında kullanıcılara 5 dolar verilecek. Programın ABD’de yaşayan ve 18 yaşın üstündeki kullanıcılara açık olduğunu belirtmekte fayda var.

Bu programın katılımcılarını zengin etmeyeceği kesin. Ancak Facebook’un kullanıcılarının arkasından dolaşmadan yapay zekâ ile sesi yazıya dökme yeteneğini geliştirme konusunda farklı bir yöntem bulduğunu söylemek pek yanlış olmayacaktır.

Facebook, tercih ettiği yöntemle diğer teknoloji şirketlerinden ayrılıyor. Apple ve Google ses kaydı toplama uygulamasına tamamen son verirken, Amazon kullanıcılarına bu uygulamanın dışına çıkma imkanını vermişti. Facebook’un para ödeme yaklaşımıyla rakiplerine ilham verip vermeyeceği zaman içinde görülecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER