Teknoloji

Facebook konum tabanlı sosyal ağ servisi Gowalla’yı satın alıyor

Konum tabanlı sosyal medya savaşlarında Foursquare karşısında avantajlı duruma geçmek isteyen Facebook bu amaçla Foursquare’in en büyük rakiplerinden biri olarak nitelendirilen Gowalla’yı açıklanmayan bir miktar karşılığında satın alıyor. CNN Money’nin Gowalla’ya yakın bir kaynaktan aldığı bilgiye göre Gowalla ekibinin büyük bir kısmı Facebook’un Palo Alto’daki ofisine geçecek ve Facebook’un çok yakında genel lansmanı yapılacak Timeline (Zaman Tüneli) özelliğine odaklanacak.

Gowalla geçtiğimiz aylarda yepyeni bir uygulama paketini hayata geçirmişti. Konum tabanlı sosyal ağ servisi bu yolla arkadaşlar veya aile bireyleri için sosyal rehberler oluşturmanın temellerini atıyordu. Aslında bu Timeline’ın hedefleriyle de fazlasıyla örtüşüyordu. Facebook da bunu görmüş olmalı ki, hamlesini Gowalla’yı satın alarak gerçekleştirdi.

Söz konusu kaynak CNN Money’e yaptığı açıklamada Gowalla’nın vizyonunun insanlara hikayeler anlatmak olduğunu, Facebook’un Timeline ile de benzer bir hedef taşıdığını, orayı insanların hayatındaki önemli olayların sergilendiği bir alan hâline getirmek istediğinin altını çizdi. Gowalla kullanıcı sayısı açısından Foursquare’ın gerisinde kalmış olsa da, satın alınması Facebook Yerler ile de sinerji yaratılmasını sağlayacaktır.

İlgili – CNN Money

İLGİLİ HABERLER