Teknoloji

Facebook konum tabanlı özelliklerinin fişini çekiyor

facebook konum android

Facebook, Yakındaki Arkadaşlar ve konum tabanlı diğer özelliklerinin fişini mayıs ayının sonu itibarıyla çekeceğini açıkladı. Bu kararın nedenleri konusunda bilgi verilmezken, şirket söz konusu özelliklerle ilgili tüm verilerin sunuculardan silineceğini duyurdu.

Facebook’un iOS ve Android uygulamalarını kullananlar, konumlarını arkadaşlarıyla paylaşmalarını sağlayan Yakındaki Arkadaşlar özelliğinin bitişiyle ilgili bildirimi almaya başladı. Sosyal ağ, “Hava Durumu Bildirimleri”, “Konum Geçmişi” ve “Arka Planda Konum” özelliklerini de sonlandıracağını açıkladı.

Şirketten verilen bilgiye göre, “Yakındaki Arkadaşlar” ve konum tabanlı diğer özellikleri 31 Mayıs 2022 tarihinin ardından kullanmak mümkün olmayacak. Bazı veriler 1 Ağustos 2022 tarihine kadar sahipleri tarafından indirilebilecek.

Bunlar arasında kullanıcıların takip ettikleri yerlerin haritasını oluşturmasını sağlayan konum geçmişi de bulunuyor. Söz konusu veriler 1 Ağustos 2022 itibarıyla sunuculardan silinecek.

Facebook önümüzdeki dönemde de kullanıcılarının konum bilgilerini toplamaya devam edecek. Şirket konum verilerinin “diğer deneyimler” için kullanılacağını belirtti. Bu noktada kullanıcıların diledikleri takdirde Facebook’un konum bilgilerine erişimini durdurabileceğini hatırlatmakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER