Teknoloji

Facebook yeni bir kimlik doğrulama yöntemini test ediyor

facebook kimlik dogrulama

Uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong, platformların mobil uygulamalarının kodlarını inceleyerek gelecekte sunulması muhtemel özellikleri ortaya çıkarıyor. Son olarak Facebook‘un mobil uygulamasının kodlarını bir kez daha mercek altına alan Wong, Facebook tarafından yakında devreye sokulabilecek yeni bir kimlik doğrulama sistemini gözler önüne serdi.

Bu sistemde kullanıcıların bir video selfie’lerini çekerek yüzlerinin tamamını Facebook’a göstermesi gerekiyor. Bu durum akıllara Apple’ın Face ID sistemini getiriyor. Ancak işlem için derinlik sensörüne ihtiyaç duyulması konusunda ortada bir işaret bulunmuyor.

Facebook, bu video selfie’nin başkaları tarafından görülmeyeceğinin ve kaydın 30 gün içinde silineceğinin sözünü veriyor. Bu söze rağmen, sosyal paylaşım sitesinin sistemi Apple’ın veya diğer şirketlerin benzer çözümleri kadar güvenli görünmüyor.

Facebook yeni kimlik doğrulama sistemi yüzünden tepki çekebilir

Facebook’tan konuyla ilgili olarak Engadget sitesine gönderilen açıklamada ise test edilenin bir yüz tanıma sistemi olmadığının altı çiziliyor. Sosyal paylaşım sitesi, sistemin sadece hareketi algıladığını ve böylelikle giriş yapmaya çalışan kişinin bir robot olmadığının anlaşıldığını belirtiyor. Sistemi mevcut CAPTCHA teknolojisinin bir sonraki adımına benzeten Facebook, verilerin depolanması konusunda ise ekstra bir bilgi vermedi.

Kısacası Facebook kullanıcılarının yüzleriyle ilgili veriler toplamaya devam edecek. Bunun da gizlilik konusundaki hassas çevrelerin kaşlarını kaldırmasına sebep olacağını görmek çok zor değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER