Teknoloji

Facebook kendi mobil satın alma programını test ediyor

Akıllı telefonlar üzerinden bir şeyler satın almak gün geçtikçe daha kolay bir hale geliyor. Amazon, PayPal, hatta Google gibi şirketler kullanıcıların mobil cihazları üzerinde ödeme bilgilerini girmesine olan ihtiyacı ortadan kaldıran mobil ödeme platformlarını devreye sokarken, Facebook da bu şirketlerin arasına katılmaya hazırlanıyor.

facebook-logo-16052012

Facebook’un şu an için çok küçük bir kullanıcı grubuyla test ettiği bu program kapsamında kullanıcılar Facebook hesaplarında saklanan kredi kartı bilgilerini kullanarak satın alma işlemlerini gerçekleştirebilecek. Masaüstü sitesinde Hediye satma ve oyun içi satın alma hizmeti sunan Facebook, bu işlem için kullanıcıların kredi kartı bilgisini sisteme kaydetmelerini zorunlu tutuyor. Testleri gerçekleştirilen mobil ödeme sisteminde de bu bilgilerin kullanılacağı belirtilirken, Facebook’un bu pilot test sürecindeki partnerinin genç erkeklere yönelik ürünler satan alışveriş sitesi Jack Threads olduğu ifade edildi.

Facebook’un bu programı pilot test aşamasının ötesine taşıyıp taşımayacağı, eğer taşıyacaksa da bunu ne zaman gerçekleştireceği şu an için bilinmiyor. Kullanıcıların sosyal ağlara daha fazla bilgi vermekten duyduğu rahatsızlık bu programın önündeki en büyük sıkıntı gibi dururken, kredi kartı bilgisinin de işin içine dahil olmasının gizlilik endişelerini biraz daha artırabileceği düşünülüyor.

Facebook’tan ABC News’e yapılan açıklamada ise programın test edildiği doğrulandı ve programın işleyişi hakkında daha önce AllThingsD tarafından verilen bilgiler onaylandı. Kullanıcıların halihazırda Facebook’ta yer alan ödeme bilgilerini kullanarak satın alma işlemi gerçekleştirebilecekleri mobil uygulamanın çok küçük bir grupla test edildiği belirtilirken, uygulamanın satın alma işlemini tamamlamak için geçmiş ödeme işlemcilerini kullandığı ve bu yöntem sayesinde mobil ödemelerin çok daha hızlı ve kolay hale geldiği dile getirildi.

İlgili >> AllThingsD, ABC News

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER