Teknoloji

Facebook kendi internet tarayıcısını geliştirmek yerine Opera’yı satın alabilir

Halka arz olayı giderek bir skandal hâline dönüşen Facebook’un satın almaları sürdüreceği haberleri geliyor. Güvenilir kaynakların Pocket-lint sitesine oluşturduğu haberlere göre sosyal ağ devi Opera’yı satın alıp bunun temelleri üstüne yeni bir internet tarayıcısı kurmak istiyor. Eğer bu olay gerçeğe dönüşürse Facebook, Google, Apple ve Microsoft yeni bir alanda daha rekabete girişecek.

Opera’nın şu anda aylık 270 milyondan fazla kullanıcısı var ve Opera Mini mobil web tarayıcısını da 168 milyondan fazla kişi kullanıyor. TheNextWeb’in kaynaklarından aldığı bilgilere göre de internet tarayıcısının arkasındaki şirket olan Opera Software potansiyel alıcılarla görüşmeler yapıyor, ayrıca maaş ve ücretlere zamları da durdurmuş durumda. Yani büyük değişikliklerin meydana gelmesi bekleniyor.

Facebook’un kendi internet tarayıcısını sıfırdan geliştirmesi yerine Opera’yı satın alması mantıklı bir adım olur. Tüm büyük oyuncuların kendi internet tarayıcıları var; Google Chrome’un, Apple Safari’nin, Microsoft Internet Explorer’ın, Mozilla Firefox’un, Amazon Silk’in sahibi. Hatta Yahoo da bir tarayıcı eklentisi gibi çalışsa da kendi internet tarayıcı çözümüne sahip. Facebook’un hâli hazırda belli bir yere gelmiş internet tarayıcısını satın alarak yola devam etmesi ona hem zaman hem de finansal kaynak açısından avantaj sağlaybilir.

Facebook bu dedikoduyla ilgili herhangi bir yorum yapmaktan kaçınıyor. Opera da ketum bir tutum takınıyor. Şirket politikası gereği Opera’nın pazar dedikodularına göre yorum yapmayacağı dile getiriliyor.

İlgili – Pocket-lint
İlgili – TheNextWeb

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER