Teknoloji

Facebook kendi artırılmış gerçeklik gözlüğünü geliştiriyor

Facebook Android uygulamasının performans artışını Afrika seyahatine borçlu

Facebook sanal gerçekliğe büyük yatırım yapıyor. Oculus’a sahip olması bunun en büyük parçasını oluşturuyor. Ancak TechCrunch‘ın haberine göre sosyal medya devi, artırılmış gerçeklik gözlüğü üzerinde de çalışıyor.

Facebook’un artırılmış gerçeklik şefi Ficus Kirkpatrick TechCrunch’a, donanım ürünleri de geliştirdiklerini, bu yönde ilerleyeceklerini söyledi. Gözlüklerin hayata girdiğini görmek istediklerini, bunun için kendilerinin üstüne düşeni yerine getireceklerini kaydetti.

Yakın zamanda milyonlarca kişinin kişisel bilgilerinin dışarı sızdırılmasıyla birkaç devam gündeme gelen şirket için bu ilginç bir vizyon sayılır. Şirketin kendi bünyesinden çıkardığı ilk donanım cihazı olan Facebook Portal, Facebook adı altında satılmış ve teknoloji dünyasında biraz soğuk karşılanmıştı. İnsanların hareketlerinin izlenmesi konusunda Facebook adının yarattığı izlenim dikkate alındığında birçok kullanıcı, evlerine Facebook markalı bir kamerayı sokup hayatlarının her anını izlemelerine izin verme noktasında isteksiz davranabilir.

Artırılmış gerçeklik gözlükleri hayatınızda daha fazla yer almak isteyecektir. Facebook’un öncelikle insanların gözünde sarsılan güvenini yeniden inşa etmesi gerekiyor ki, daha sonra bu yönde geliştirdiği bir ürün gerçek hayatta tam anlamıyla kullanılabilsin.

Bununla birlikte artırılmış gerçeklik gözlüğü Facebook için yeni bir hedef değil. 2016’daki F8 konferansında CEO Mark Zuckerberg, artırılmış gerçekliğin sanal gerçeklik tarafında yapılan çalışmalarda varış noktası olduğunu dile getirmişti.

Zuckerberg, önümüzdeki 10 yıl içinde, gözlüklerin biçiminin giderek daha da küçüleceğini ve en sonunda hem sanal gerçeklik hem de artırılmış gerçeklik özelliklerini bir arada sunacak normal görünümlü gözlüklere ulaşılacağını belirtmişti. Artırılmış gerçeklik sayesinde insanların dijital nesnelerini gördükleri dünyanın üstüne ekleyebileceklerini de eklemişti.

Facebook’un şu anda geliştirmekte olduğu artırılmış gerçeklik gözlüğünün Zuckerberg’in tanımladığıyla uyuşup uyuşmadığını bilmiyoruz. Ancak belirtilen noktaya varmak için henüz erken görünüyor. Şirketin verdiği takvime göre oraya erişmek için hâlâ sekiz yıl var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER