Teknoloji

Facebook’un son yeniliği Kaydet ile içerikleri saklayın

facebook-save-220714

Facebook’un Haber Kaynağını takip etmeye çalışmak bazen bir savaştan mağlup çıkmış gibi hissettirebiliyor. Özellikle akışınızı gün boyunca pek çok bağlantıyla bombardıman altına alan arkadaşlara sahipseniz. Bazen ilgi çekici bir paylaşımı okumaya dahi zaman bulunmadığının farkında olan Facebook, bu sorunun çözümü için yeni bir özellik geliştirdi. ”Kaydet” adını taşıyan bu özellik sayesinde Facebook kullanıcıları başkaları tarafından paylaşılan bağlantı ve içeriklere kolaylıkla geri dönebiliyor.

”Kaydet” özelliği önümüzdeki günlerde iOS, Android ve web’de tüm kullanıcılara ulaştırılacak. Bağlantılar işin odak noktasında olsa da; kullanıcılar arkadaşlarının hakkında paylaşımda bulunduğu mekan, müzik, TV programı ve film gibi şeyleri de saklayabilecekler. Facebook kaydedilen bütün bu bilgileri, mobil uygulamalarında ”Daha” sekmesinin altında oluşturulacak bir bölümde toplayacak. Masaüstündeyse ekranın sok kısmında kalan araç çubuğuna yerleştirilecek bir bağlantı sayesinde bu içeriklere erişilebilecek.

Söz konusu içeriklere çevrim dışı olarak erişmek mümkün olmayacak. Bu da Facebook Kaydet’in en azından kısa vadede Pocket veya Instapaper’a rakip olamayacağı anlamına geliyor. Organizasyon bakımından da kullanıcılara Pinterest gibi platformlardaki özgürlük tanınmıyor. Kaydedilen tüm paylaşım ve bağlantılar kategorilerinden bağımsız olarak bir arada tutuluyor.

Facebook Kaydet özelliği çerçevesinde saklanan paylaşımların unutulup gitmesine de göz yummayacak. Kullanıcılar zaman zaman kaydedilmiş içerikleri için Haber Kaynağında bildirimler görecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER