Teknoloji

Facebook Snapchat benzeri kaybolan paylaşımları test ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook-logo-16052012

iPhone uygulaması için yeni bir özelliği test etmeye başlayan Facebook, kullanıcılarına belli bir zaman diliminden sonra paylaşımlarını otomatik olarak silme imkanını sunuyor. Son kullanma tarihi için belirlenen zaman aralığı 1 saatten 7 güne kadar uzayabiliyor. The Next Web’in haberine göre, söz konusu özelliğin test sürecine dahil edilen birçok kullanıcı ekran görüntülerini Twitter üzerinden paylaştı.

facebook-kaybolan-paylasim-test-110914

Facebook tarafından The Next Web’e yapılan açıklamada özelliğin “pilot” testlerinin sürdüğü ve sadece birkaç kullanıcıya erişim imkanı verildiği belirtildi. Şirket kısıtlı kullanımdaki bu özellik için küçük bir yardım sayfası da oluşturdu. Bu sayfada süreli paylaşımların nasıl gerçekleştirilebileceği konusunda bilgi verilirken, şu an için belli bölgelerde bu özelliğin kullanılabildiğinin altı çiziliyor. Test sürecinin olumlu geçmesi durumunda Facebook’un bu özelliği genel kullanıma açması muhtemel gözüküyor. Özelliğin varsayılan olarak sunulması beklenmiyor. Kullanıcılarının hayatlarının kaydını Zaman Tünelleri üzerinde tutmasını isteyen Facebook’un kaybolan paylaşımları ana seçenek hâline getirmesi kulağa pek mantıklı gelmiyor.

Silinen paylaşımların Facebook sunucularında saklanıp saklanmayacağı henüz bilinmiyor. Kaybolan paylaşımların test edilmeye başlaması Facebook’un gelmek istediği nokta konusunda oldukça yoğun düşündüğünü ve gereken yerlerde rakiplerine ait özellikleri uyarlamaktan çekinmeyeceğini gösteriyor. Pek çok Facebook kullanıcısının Snapchat konusunda bir fikri olmasa da, bir fotoğrafın uzun yıllar boyunca ortada dolaşmasını istemeyenler kaybolan paylaşımlar fikrinden memnun olacaktır.

Facebook geçtiğimiz haziran ayında da temel çıkış noktası Snapchat olan Slingshot isimli bir mesajlaşma uygulaması yayınlamış, ancak arzulanan başarının yakalanamaması nedeniyle uygulamanın sisteminde değişikliğe gitmişti.

İLGİLİ HABERLER