Teknoloji

Facebook karantina karşıtı protestoların organizasyonuna izin vermiyor

facebook veri sızıntısı avrupa birliği ürün geliştirme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ABD’nin pek çok eyaletinde uygulanan karantina önlemleri, bazı eyaletlerde geniş katılımlı eylemlerle protesto ediliyor. Bu eylemlerde koronavirüsle mücadelenin en önemli kuralı olan “sosyal mesafe” kavramı da hiçe sayılıyor. Facebook, eyalet valileriyle temasa geçerek bu karantina karşıtı eylemler konusunda harekete geçmiş gibi görünüyor.

Sosyal ağ; Kaliforniya, Nebraska ve New Jersey eyaletlerinde gerçekleşecek karantina karşıtı protesto eylemlerinin duyurusunu yapan paylaşımları kaldırdı. Facebook’un New York, Ohio, Pensilvanya ve Wisconsin eyaletlerinde gerçekleşebilecek protestolar için de benzer bir uygulamaya gideceği belirtildi. Sosyal ağın bu kararının temelinde söz konusu eylemlerde sosyal mesafe kuralına dikkat edilmemesi bulunuyor.

Facebook’tan konuyla ilgili olarak Engadget sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Eğer resmi kurumlar bir etkinliğe izin veriyorsa, biz de bu etkinliğin Facebook’ta organize edilmesine izin veriyoruz. Bu nedenle resmi kurumların sosyal mesafe kurallarına aykırı eylemlere Facebook’ta da izin verilmiyor.”

CNN’in haberine göre; Facebook, sosyal mesafe kuralının çiğnenmesini teşvik eden ve Etkinlikler sekmesi üzerinden oluşturulan karantina protestolarını kaldırıyor. Ancak protestolarla ilgili gruplarda veya kişisel profillerde yapılan paylaşımlara müdahale edilmiyor.

İLGİLİ HABERLER