Teknoloji

Facebook karanlık modu mobil uygulamalarında test etmeye başladı

facebook veri sızıntısı avrupa birliği ürün geliştirme

Artık Facebook kullanıcıları karanlık modu denemek için masaüstü uygulamasından başka bir seçeneğe daha sahip olacak. SocialMediaToday sitesinde yer alan habere göre, Facebook mobil uygulamalarında da karanlık mod testlerine başladı.

Şirketten verilen bilgiye göre, şu an için az sayıda kullanıcı test sürecine dahil edilmiş durumda. Özelliğin daha geniş kitlelere dağıtımı pek uzak olmasa da, tüm kullanıcıların bu imkandan yararlanabilmesine daha zaman var gibi görünüyor.

Facebook daha önce Lite uygulamasında karanlık modu kullanıcılarla buluşturmuştu. Şirket Instagram, Messenger ve WhatsApp gibi platformlarında da çok uzun süredir karanlık mod desteği sunuyor. Sosyal ağın ana mobil uygulamasında bu destek için neden bu kadar uzun beklediği bilinmiyor.

facebook karanlık modu

Ancak bu konuda bir tahminde bulunmak da zor değil. SocialMediaToday’in haberinde Facebook’un aylık aktif mobil kullanıcı sayısının 3 milyar civarında olduğu belirtiliyor. Dolayısıyla şirketin bu kalabalık gruba karanlık mod deneyimini sunarken tedbirli davranmasına çok şaşırmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER