Teknoloji

Facebook kamu politikası yönetimini eski FCC Başkanı’na teslim etti

facebook abd
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook kamu politikasiFacebook Cambridge Analytica skandalının sonrasındaki dönemde başta ABD olmak üzere devletler tarafından daha sıkı biçimde mercek altına alınacak gibi görünüyor. Bu döneme hazırlanan sosyal ağ, yönetim kadrosunda önemli bir değişiklik gerçekleştirdi. Facebook kamu politikası yönetimini 2005’ten 2009’a kadar ABD Federal İletişim Komisyonu’nun (FCC) başkanlığını yürüten Kevin Martin’e teslim ediyor. Martin’in öncelikli sorumluluk alanı ABD olacak.

Martin, Facebook’a yabancı bir isim değil. Eski FCC Başkanı, 2015’ten bu yana şirkette mobil ve küresel erişim politikasından sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapıyor. Martin, kamu politikası yönetimini Erin Egan’dan devralacak. Erin Egan, Facebook’ta kamu politikasının yanı sıra gizlilikten sorumlu en yetkili isim konumundaydı.

Gizlilik ve veri güvenliği konusunda tanınmış bir isim olan Egan, gizlilik şefi görevini sürdürecek. Martin’in Egan’ın görevlerinden birini neden devraldığı konusunda bilgi verilmese de, The Information’ın haberinde Egan’ın şirketteki etkisinin son dönemde azaldığına dikkat çekiliyor.

Facebook kamu politikası yönetimi konusunda önümüzdeki dönemde oldukça hassas davranmak zorunda. Cambridge Analytica skandalının patlak vermesiyle birlikte sosyal ağın toplam 87 milyon kullanıcısının kişisel bilgilerini üçüncü taraflara kaptırdığı ve bu bilgilerin de siyasi kampanyalarda kullandığı ortaya çıkmıştı. Skandalın ardından Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, ABD Kongresi’nde ifade vermek zorunda kalmıştı.

İLGİLİ HABERLER