Teknoloji

Facebook kamera özelliklerini geliştirmeye devam ediyor

Facebook kamera özelliklerini geliştirmek için çalışmaya devam ediyor. Şirket yaz başından bu yana test ettiği yeni özelliklerden bazılarını kullanıcılara sunmaya başladı. Söz konusu özellikler arasında en çok GIF oluşturma özelliği dikkat çekiyor.

Facebook kullanıcıları ana uygulamada ekran üzerinde küçük bir sağa doğru sürükleme hareketi yaparak kamerayı aktif hâle getirebiliyor. Bundan böyle söz konusu kamera arayüzü üzerinden iki saniyelik GIF animasyonları oluşturmak ve bunları Haber Kaynağı’nda veya Hikaye bölümünde paylaşmak mümkün olacak. Dileyen kullanıcılar GIF animasyonlarını arkadaşlarına mesaj olarak da gönderebilecek.

Uzun süre boyunca GIF’lere direnen Facebook, 2015’te söz konusu animasyonları platformuna yerleştirmenin kullanışlı bir yolunu bulmuştu. Şimdi de kullanıcılarına GIF oluşturma imkanı sunması, Facebook adına önemli ve yerinde bir hamle olarak nitelenebilir.

facebook kameraFacebook’un kamera arayüzündeki yenilikleri sadece GIF animasyonlarıyla sınırlı kalmıyor. Artık kamera ekranı üzerinden de canlı yayın başlatılabiliyor. Kamera arayüzü ile, fotoğraf ve video barındırmasa bile, renkli yazılı paylaşımlar da oluşturulabilecek.

Facebook kamera özelliklerini artırarak daha fazla hikaye paylaşılmasını amaçlıyor

Bütün bu hamlelerin altındaki temel motivasyonun hikaye özelliğinin daha fazla kişi tarafından kullanılmasını sağlamak olduğu rahatlıkla söylenebilir. Facebook yeni kamera özelliklerinin önemli bir kısmını Instagram’dan edindiği tecrübeyle sunuyor. Instagram’da hikaye arayüzü üzerinden Boomerang oluşturulabiliyor ve canlı yayın başlatılabiliyor.

İLGİLİ HABERLER