Teknoloji

Facebook kamera çentikli bir akıllı saat hazırlıyor

facebook meta watch

Çatı şirketinin adını Meta olarak değiştiren Facebook, yakında bir akıllı saat çıkaracak gibi görünüyor. Bu akıllı saate ait olduğu söylenen ilk görsel, ekranın üzerinde kamera yerleştirilmiş bir çentik bulunduğunu net biçimde gösteriyor.

Bloomberg tarafından paylaşılan görsel, şirketin Ray-Ban Stories isimli akıllı gözlüğü için hazırladığı uygulamada bulundu. Kodlarda “Milan” adıyla anılan akıllı saat, Apple Watch gibi büyük bir ekrana sahip. Ancak bu ekranın üzerinde kamera bulunması, Milan’ı Apple Watch’tan ayırıyor. Bloomberg’in haberinde görseldeki saatin tüketicilerin karşısına çıkacak versiyonla aynı olmayabileceği de belirtildi. Yine de, bu sızıntı, şirketin bir akıllı saat üzerinde çalıştığına dair haberleri doğruluyor.

Facebook’un akıllı saat geliştirdiğine dair haberler geçtiğimiz yaz gündeme gelmiş, bu haberlerde çıkarılabilir ikinci bir kamera da görülmüştü. Ekran üzerindeki kameranın 1080p çözünürlüklü olduğu belirtilirken, video görüşmelerde kullanılma ihtimali bir hayli yüksek görünüyor. LTE destekli olması beklenen saatin sağlık, fitness ve mesajlaşma özelliklerine de sahip olacağı söyleniyor.

Daha önce çıkan haberlerde saatin 2022 yazında piyasaya çıkabileceği belirtilmişti. Bloomberg’in haberine göre, henüz bu konuda kesin bir karar verilebilmiş değil.

Akıllı saat pazarı Apple, Google, Garmin ve Samsung gibi şirketler tarafından domine edilmiş durumda. Dolayısıyla Facebook’un saatinin akıllı telefonlara yakın bir deneyim vadetmesi gerekiyor. Artık Meta CEO’su olarak anılan Mark Zuckerberg, Connect konferansında Android ve iOS’i kast ederek “kapalı platformlar” hakkında sert açıklamalarda bulundu.

Facebook çatı şirketinin ismini Meta olarak değiştirdiği için saatin hangi marka altında piyasaya sürüleceği belirsizliğini koruyor. Şirketin henüz saat haberiyle ilgili bir açıklama yapmadığını da belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER