Teknoloji

Facebook Jurassic World dinozorlarını AR çıkartmalarına dönüştürüyor

Facebook Jurassic World: Yıkılmış Krallık temalı artırılmış gerçeklik (AR) çıkartma koleksiyonunu kullanıcılarla buluşturuyor. Ancak bu koleksiyona erişmek ve dinozorlarla tanışmak için filmin Blu-ray veya DVD’sini almak gerekiyor. Facebook böylelikle ilk kez AR ve fiziksel olarak satılan bir ürünü birleştirmiş oluyor.

Artırılmış gerçeklik deneyiminin işleyişi oldukça basit. Facebook veya Facebook Messenger mobil uygulamalarından birinin açılmasının ardından QR kodu tarzında bir sembol kameraya taratılıyor. Taramanın ardından ekrana dokunulduğunda ise dinozorları gerçek hayat dekorlarının önüne yerleştirmek mümkün oluyor.

Facebook kullanıcıları AR çıkartmalarına erişim için gerekli kodları Yıkılmış Krallık Blu-ray ve DVD’sinin satıldığı noktalarda da bulabiliyor. Hâli hazırda ABD’de 17 bin noktada filmin DVD’si satılıyor. Bu da kullanıcıların önünde geniş bir alanın olduğu anlamını geliyor. Blu-ray veya DVD’yi satın alanlar ise kutunun içinde AR çıkartmalarına erişimlerini sağlayacak kodun bulunduğu bir kart görüyor.

Facebook Jurassic World: Yıkılmış Krallık öncesinde de filmler için AR deneyimleri oluşturmuştu. Avengers: Sonsuzluk Savaşı vizyona girdiğinde bir Thanos maskesi sunan şirket, Zamanda Kıvrılma ve Ready Player One için de artırılmış gerçeklik eksenli kampanyalar yapmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER