Teknoloji

Facebook Jibbigo’nun arkasındaki şirket olan Mobile Technologies’i satın aldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook ses tanıma alanında faaliyet gösteren Mobile Technologies’i satın alarak son zamanların yükselen değerlerinden biri olan ses tanımaya olan ilgisini ortaya koydu. Facebook’un ürün müdürlerinden Tom Stocky anlaşmayı kamuoyuna duyururken, Facebook’un şirketin makine çeviri teknolojisini ve mühendislik yeteneğini bünyesine katacağının altını çizdi. Anlaşmanın koşulları ve Mobile Technologies ekibinden kimlerin Facebook’a katılacağı ise açıklanmadı.

jibbigo-130813

Stocky bu yeni teknolojiyle Facebook’un ürünlerini geliştireceğinin, aynı zamanda dünyayı daha açık ve bağlı hale getirme misyonunda güçleneceğinin altını çizdi. Mobile Technologies’e ait olan sesten sese çeviri uygulaması Jibbigo’nun akibeti bu açıklamanın ardından merak konusu haline gelirken, Facebook’tan TechCrunch’a yapılan açıklamada uygulamanın bir süre daha desteklenmeye devam edileceği belirtildi.

Ses teknolojinin insanların mobil cihazlarda ve web’de dolaşmak için kullandığı önemli yollardan biri haline geldiğini söyleyen Stocky, bu satın almanın Facebook’un uzun vadeli ürün yol haritası için bir yatırım olduğuna inandıklarını ve bu göreve devam edeceklerini dile getirdi. Jibbigo’nun web sitesi üzerinden bir açıklama yapan Mobile Technologies ise şirketin ekibinin büyük bir kısmının Facebook’a katılacağını açıkladı. Ekip mevcut ses teknolojisini geliştirmeyi amaçlarken, bu teknolojiyi Facebook’un uzun vadeli ürün yol haritasında kullanmak için yeni yollar bulmanın da hedefler arasında olduğunu vurguladı.

İlgili >> Facebook, TechCrunch, Jibbigo

İLGİLİ HABERLER