Manşetler

Facebook istek üzerine vefat eden kullanıcılar için Anılarını Hatırla videoları hazırlıyor

Facebook hayatını kaybetmiş kullanıcıları için politika güncellemesine gittiğini açıkladı. Bu değişiklik bir babanın ölen oğlunun Anılarını Hatırla videosunu görmek istemesine yönelik talebinden birkaç hafta sonra geldi. Bir dakika uzunluğundaki Anılarını Hatırla videoları Facebook’un tüm kullanıcıları için otomatik olarak hazırlanıyordu ve bu videolar Facebook’un onuncu yaşını kutlamak amacıyla sunulmuştu.

facebook-logo-191212

Newsroom haber odası blogu üzerinden yapılan açıklamada, açtıkları “A Look Back for a Loved One Who Has Passed Away” başlıklı sayfa içinde yer alan formu dolduran kullanıcıların, hayatını kaybeden yakınları için Anılarını Hatırla videosu oluşturma talebinde bulunabilecekleri belirtildi. Bunun için öncelikle ölen kişinin Facebook hesabının anıtlaştırılmış olması gerekiyor.

Anılarını Hatırla videolarına ek olarak Facebook, bir kullanıcının profil sayfasını öldükten sonra da görünür kılmaya devam edeceğini kaydetti. Vefat eden kişilerin gizlilik ayarlarına uygun olacak şekilde, bu kişinin anıtlaştırılmış profil sayfasının yakınları tarafından görüntülenebileceğini belirtti.

facebook-anilarini-hatirla-vefat-220214 (650 x 283)

Yani, yapılan değişiklikle vefat etmiş bir Facebook kullanıcısının profili herkes tarafından görüntülenebilecek. Halbuki bundan önce anıtlaştırılmış Facebook profil sayfaları sadece ölen kişinin arkadaşları tarafından görüntülenebiliyordu.

Facebook son hamlesiyle vefat eden kullanıcının gizlilik tercihleriyle onun anısını Facebook üzerinden yaşamak isteyen yakınları arasında bir denge bulmuş oluyor.

İlgili >> Facebook (1), (2)

İLGİLİ HABERLER