Teknoloji

Facebook “İste” ve “Al” butonlarıyla alışveriş deneyimine daha fazla sosyal sos katacak

Facebook’un Beğen butonu hayatımızın vazgeçilmezleri arasında olma yolunda ilerliyor. Facebook genel bir kapsama sahip olan bu butonun daha da özelleşmiş türlerini kullanıma sunmak için çalışmalar yapıyor gibi görünüyor. PCMag’in haberine göre Facebook’un bazı iş ortakları “Want” (İste) ve “Collect” (Al) butonlarını test etmeye başladı. Bu test “Koleksiyonlar” olarak Türkçeleştirebileceğimiz bir ad taşıyor ve satıcılara ürünleri hakkında Facebook kullanıcılarıyla daha fazla detay paylaşma fırsatı sunuyor.

Kullanıcılar Facebook üzerinde gördükleri koleksiyonları her zaman olduğu gibi beğenmeye devam edecek. Bununla birlikte koleksiyon içinde gördükleri ürünleri “Want” butonuna tıklayarak istediklerini de belli edebilecek. “Collect” butonu da tüm bu toplanan ürünlerin diğer kullanıcılarla paylaşılmasına olanak sağlayacak. Want ve Collect butonlarına tıklanarak gerçekleştirilen aktiviteler kişinin zaman tüneli üzerinde gösterilecek.

Görünüşe göre bu iki buton sayesinde satıcılar Facebook ortamına ürünleri için daha fazla ilgil ve alıcı çekme fırsatı bulacak. Want butonuyla ilgili dedikodular bu yazın başlarında da çıkmıştı. Facebook bir süredir Like tuşunun yanında başka butonları da kullanıma sunmayı amaçladığına yönelik ipuçları veriyordu. Bu nedenle Want butonunun ortaya çıkışı birçok kullanıcıyı şaşırtmamış olmalı.

Facebook’un Koleksiyonlar özelliğinin ne zaman tüm kullanıcılara ulaşmış olacağı konusunda henüz bir bilgi yok. Ancak şirket şu an için bu butonun bir eklenti şeklinde diğer sitelere sunulmayacağını kaydetti. Ne var ki, eninde sonunda sıra buna da gelecek ve sonrasında alışveriş sitelerinde belki bu butonlar Like butonunun yerini alacak ya da onların yanında ikinci bir alternatif olarak bulunmaya devam edecek.

İlgili >> PCMag

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER