Teknoloji

Facebook İran ile bağlantılı 82 sayfa ve sahte hesabı kapattı

facebook almanya koronavirüs
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook İran ile bağlantılı olduğunu belirttiği 82 adet sayfa ve hesabı kapattığını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, kapatılan sayfa ve hesapların “sahte hareketler” içinde olduğu belirtildi.

Söz konusu sayfa ve hesaplarda, ırklar arası ilişkilerden ABD Başkanı Donald Trump’a kadar uzanan konularda paylaşım yapıldığı ve bu sayfa ve hesapların ABD ya da İngiltere’den yönetiliyor gibi gösterildiği ifade edildi. Facebook’un ilgili sayfaların faaliyetlerini geçtiğimiz hafta fark ettiği ve moderasyon ekibinin hemen söz konusu sayfaları kapattığı belirtilirken, bu sayfaların faaliyetleriyle ilgili olarak hem resmi kurumlara hem diğer teknoloji şirketlerine hem de birlikte çalışılan sivil toplum kuruluşlarına bilgi verildiğinin altı çizildi.

facebook iranFacebook kısa süre içinde 30 Facebook sayfasını, 33 Facebook hesabını, 3 Facebook grubunu ve 16 Instagram hesabını kapattı. Kapatılan sayfalardan en az birinin 1.02 milyon kişi tarafından takip edildiği belirtilirken, yaklaşık 25 bin kişinin de kapatılan gruplardan birine katıldığı açıklandı. 28 bin kişinin de kapatılan Instagram hesaplarından en az birini takip ettiği belirtildi.

Bu hesaplardan biri 2016’nın haziran, diğeri de 2018’in ocak ayında olmak üzere iki kere reklam yayınlandığı ve reklamlar için 100 dolardan az bir para harcandığını belirten Facebook, ödemenin Amerikan veya Kanada doları olarak yapıldığını da açıkladı. Sosyal paylaşım sitesi, bu hesaplar veya sayfalar tarafından oluşturulan etkinlik sayfalarının da kapatıldığını vurguladı.

Facebook İran ve Rusya ile bağlantılı sayfaları daha önce de kapatmıştı

Facebook İran ve Rusya ile bağlantılı olduğunu açıkladığı yüzlerce sayfayı geçtiğimiz ağustos ayında kapatmıştı. Şirketten yapılan açıklamada, son turda kapatılan sayfalardan bazılarının ağustosta kapatılanlarla örtüştüğü belirtildi. Kapatılan sayfa ve hesapların İran bağlantısını vurgulayan sosyal ağ, İran hükümetinin işin içinde olduğuna dair bir bulguya henüz ulaşılamadığını vurguladı.

İLGİLİ HABERLER