Teknoloji

Facebook iPhone uygulamasının “sarı” versiyonu ortaya çıktı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook iphone uygulaması sarı versiyon

Facebook, canlı yayın özelliğinin kapsama alanını geçtiğimiz hafta genişletmişti. Şirketin CEO’su Mark Zuckerberg, canlı yayın özelliğinin kapsamının genişlemesini yine bir canlı yayınla kutladı ve bazı detayları izleyicilerle paylaştı. Zuckerberg’in canlı olarak paylaştığı deneyim, Facebook iPhone uygulamasının sadece Facebook içinde kullanılan “sarı” versiyonunu gözler önüne çıkardı.

Zuckerberg, videonun başlarında uygulamayı açarken “sarı versiyonu” açtığını ve bunun Facebook çalışanlarına özel bir sürüm olduğunu özellikle vurguluyor. Ardından sıra uygulama içinden canlı yayın başlatma yollarının gösterimine geliyor. “Ekranın üst kısmında bulunan oluşturucu bölümüne dokunabilirsiniz” diyen Zuckerberg, “Ne düşünüyorsunuz?” yazan yere tıkladıktan sonra açılan menüde paylaşılabilecek yeni içerik kategorileri ortaya çıkıyor.

Facebook’un “Ne Düşünüyorsunuz?” menüsünde yaptığı değişikliklerin amacı, şirket tarafından “Paylaşımlara ilham vermek ve Facebook’u daha eğlenceli ve dinamik hâle getirmek.” olarak belirtilmişti. Kullanıcılar hâli hazırda söz konusu menü üzerinden fotoğraf veya video paylaşabiliyor, durum güncellemesi yapabiliyor, nasıl hissettiklerini belirtebiliyor veya yer bildirimi gerçekleştirebiliyor.

Mark Zuckerberg’in kullandığı uygulamada açılan menüde ise henüz dağıtımına başlanmayan bazı özelliklerin varlığı göze çarpıyor. Facebook iPhone uygulamasının “sarı” versiyonunda görülen Slayt gösterisi, GIF animasyonu ve Müzik paylaşım seçenekleri henüz son kullanıcıya ulaştırılmış değil.

Facebook’un bir müzik servisi üstünde çalıştığına dair haberler geçtiğimiz yazdan bu yana konuşuluyor. Ancak şirketten henüz bu konuda somut bir adım gelmiş değil. GIF animasyonları ise 2015’in mayıs ayı itibarıyla Facebook’ta paylaşılabilir hâle gelmişti. Ancak şirket bunun için özel bir buton sunmamıştı. “Slayt gösterisi” özelliğinin kullanıcılara birkaç fotoğrafı slayt gösterisi formatı içinde Facebook’a yükleme imkanı vermesi öngörülüyor. Sosyal paylaşım sitesi, geçtiğimiz yıl gelişmekte olan pazarlar için slayt gösterisi formatında reklam gösterimine başlamıştı.

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, “sarı” versiyonda görülen tüm özelliklerin son kullanıcılara ulaşmayabileceğinin altını çizmeyi ihmal etmedi.

İLGİLİ HABERLER