Teknoloji

Facebook iPad uygulamasına oyun odaklı tasarım güncellemeleri

facebook-ipad-170614

Facebook iPad uygulaması için yayınlanan son güncelleme kullanıcılara yeni bir görünüm sunarken, oyunları da ön plana çıkarıyor. Facebook’tan yapılan açıklamaya göre, iPad uygulamasını kullananların yüzde 70’inden fazlası son 3 aylık bir süre içinde Facebook bağlantılı bir oyun oynadı. Bu veriyi dikkate alan sosyal paylaşım sitesi, iPad uygulamasında bir bölümü insanların oynadığı oyunlara ayırmaya karar verdi.

Bu hamleyle birlikte uygulamanın oyun geliştiricilerinden daha fazla reklam almasının da önü açılmış oldu. Kullanıcıların oyunlara özgü bu yeni bölümü görebilmeleri için uygulamayı yatay modda kullanmaları yeterli oluyor.

Facebook tarafından yapılan açıklamada insanların tabletlerinde daha güncel ve eğlendirici içeriklere ulaşması için sürekli olarak yeni yolların keşfedildiği ve güncellemeyle iPad’in sağ kısmına eklenen kolonun insanların günlük tablet kullanımları doğrultusunda şekillendirildiği belirtildi. Facebook tabletlerin öncelikli olarak haber okuma, video izleme ve oyun oynama amacıyla kullanıldığının altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER