Manşetler

Facebook iPad uygulaması yolda

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Mark Zuckerberg’in geçtiğimiz yıl düzenlenen bir Facebook etkinliğinde iPad’i mobil cihaz olarak tanımlamıyor ve bunun için özel bir uygulama gerek görmüyor olmasına rağmen, Facebook’un bir iPad uygulaması hazırlığında olduğu söyleniyor. NYTimes’ın kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre, Facebook mühendisleri uygulama üzerinde çalışıyor, şu anda test aşamasının final sürecinde bulunuluyor. Uygulamanın önümüzdeki haftalarda çıkması bekleniyor.

Mark Zuckerberg’in tasarım kararlarına dahil olduğu Facebook iPad uygulamasının geliştirme sürecinin hemen hemen bir yıldır devam ettiği belirtiliyor. Bu kadar uzun ve dikkatli sürecin meyvelerini verdiği kaynaklar tarafından dile getiriliyor. İddialara göre bu uygulamanın fotoğraf ve video deneyimi şaşırtıcı, fotoğraf ve videoları tam ekranda ve tam çözünürlükte görüntülemek mümkünmüş.

iPad 2’de yer alan iki kameranın avantajlarından faydalanacağı düşünülen bu uygulama sayesinde kullanıcılar cihazla çektikleri fotoğraf ve videoları doğrudan Facebook’a yükleyebilecek. Facebook Sohbet ve Facebook Gruplar uygulaması da yeniden elden geçiriliyor, ayrıca sosyal ağın mevcut iPhone uygulamasından alınan kullanıcı arayüzü tabletin büyük ekranına uyacak şekilde modifiye ediliyor. Facebook’un mobil web versiyonunun da iPad, iPhone ve diğer doğal mobil uygulamalarla aynı deneyimi yaşatacak şekilde yenilenmesi bekleniyor.

Facebook uygulamanın özellikleri hakkında yorum yapmaktan kaçınıyor. Şirket adına konuşan bir sözcü “Apple ile Facebook iPhone uygulamamız ile tasdik edilmiş mükemmel bir ilişkimiz var, ancak iPad uygulamasıyla ilgili şu an için duyuracağımız herhangi bir şey yok ve gelecek Facebook ürünleriyle ilgili de yorum yapamayız.” diye durumu belirtti. Apple da konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti. Apple’ın iOS 5’te Facebook desteği yerine entegre Twitter desteğini tercih etmiş olması herhalde iki şirket arasındaki tansiyonu yükseltmiştir. Herşeye rağmen, Apple’ın Facebook iPad uygulamasının tanıtımını etkin bir şekilde yapması bekleniyor. Bu arada Facebook’un Project Spartan adını verdiği ve App Store’un etrafından dolaşan, HTML5 tabanlı bir mobil uygulama dağıtım projesi üzerinde çalışıyor olması da ikilinin arasındaki ilişkinin durumunu daha fazla merak etmemize neden oluyor.

İlgili – NYTimes

İLGİLİ HABERLER