Manşetler

Facebook iPad uygulaması yayınlandı, iPhone uygulaması güncellendi – Galeri

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook-ipad-2

Facebook beklenen iPad uygulamasını nihayet yayınladı. Güncellenen iPhone uygulamasıyla birlikte gelen bu uygulama üçüncü parti sosyal oyunlar ve uygulamalarla daha fazla entegrasyonla birlikte geliyor. Aylardır üzerinde dedikodu yapılan ve hatta bir ara internete sızan bu uygulama App Store üzerinden evrensel uygulama niteliğinde sunuluyor. Yani, tek bir uygulama hem iPhone hem de iPad’de çalışabilecek şekilde sunuluyor.

Uygulamanın arayüzü iPad’in ekranına uygun şekilde optimize edilmiş. Bu özellikle fotoğraflara bakmak için oldukça ideal bir görünüm sunuyor. Bir fotoğrafın üzerinde parmaklarla yakınlaştırma yapmak veya parmakları sürükleyerek başka fotoğraflara geçiş yapmak mümkün. Öte yandan uygulama Facebook oyunlarını tam ekran modunda açmaya izin veriyor. Arkadaşlarla sohbet etme, yüksek çözünürlüklü Facebook videolarını izleme, HD videoları Airplay üzerinden Apple TV gibi uyumlu cihazlarda oynatmak mümkün.

Facebook iPhone uygulaması da dikkate değer değişiklikler kazandı. Artık masaüstü platformda erişilebilen tüm sosyal kanallar mobil platform üzerinden de erişilebilir hâle geldi. Bu durum henüz erken aşamalalrda olsa da, böylelikle üçüncü parti uygulama geliştiricileri Facebook kullanıcılarının mobil ortamdan paylaşabilecekleri deneyimleri geliştirebilecek.

Uygulamanın diğer yenilikleri arasında üçüncü parti mobil uygulamalar için yer imleri, arkadaşları bir uygulamanın mobil versiyonuna davet etme, interaktif haber beslemesi, onaylanmış gönderimleri, Facebook Credits sanal ödeme sisteminin mobil web uygulamalarına da genişletilmesi bulunuyor.

Facebook iPad uygulamasını indirmek veya iPhone uygulamasını güncellemek için aşağıdaki App Store bağlantısını takip edebilirsiniz. Facebook söz konusu yeniliklerin çok yakında Android uygulaması için de yayınlanacağının garantisini verdi.

Galeri: Facebook iPad Uygulaması Ekran Görüntüleri
[nggallery id=701]

Galeri: Facebook iPhone Uygulaması Ekran Görüntüleri
[nggallery id=702]

İlgili – iTunes App Store

İLGİLİ HABERLER