Teknoloji

Facebook iOS uygulamasını yeni iPhone ve iPad Pro’lara uyumlu hâle getirdi

facebook business suite e-ticaret

Facebook iOS uygulaması için hazırladığı son güncellemeyle uygulamayı yeni iPhone’ların daha yüksek çözünürlüklü ekranlarıyla uyumlu hâle getirdi. Apple’ın geçtiğimiz sonbaharda çıkardığı iPhone Xs Max ve iPhone XR, bugüne kadarki en büyük ekranlı iPhone modelleri durumunda. Son güncellemeyle Facebook, bu telefonların yüksek çözünürlüklü ekranları için yerel destek sunmaya başlıyor.

Güncellemenin kapsama alanında 11 ve 12.9 inç ekranlı yeni iPad Pro‘lar da bulunuyor. Apple’ın bu cihazlardaki yeni ekran tasarımına uyun sağlayan Facebook, bu tabletleri kullananların şimdiye kadar ekran üstünde gördükleri siyah çubukları ortadan kaldırıyor. Buna rağmen, uygulamanın kullanılabilir alanının pek de değişmediğini belirtmekte fayda var.

iPhone tarafındaysa güncelleme sayesinde kullanıcılara biraz daha fazla bir alan sağlanıyor.

Facebook iOS uygulamasının güncelleme zamanının biraz ilgi çekici olduğu söylenebilir. Facebook’un “Facebook Research” uygulamasıyla Apple’ın kurumsal geliştirici programının koşullarını ihlâl ettiğinin ortaya çıkması üzerine Apple, sosyal ağın geliştirici sertifikasını iptal etmişti. Bu sorun fazla zaman geçmeden çözüme kavuşsa da, Facebook cephesinde küçük çaplı bir paniğe yol açmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER