Teknoloji

Facebook iOS uygulamasının iPhone’un pilini boşalttığını kabul etti

facebook iphone

facebook-iphone-6-teknoblog-080715

Facebook, neredeyse her akıllı telefon sahibinin en sık kullandığı uygulamalar arasında yer alıyor. Ancak sosyal ağın iOS uygulaması, son zamanlarda iPhone’un pilini daha hızlı tüketiyor. iOS 9’un uygulamaların pil tüketimindeki payını tek tek gösteren pil menüsü de, Facebook uygulamasının olması gerekenden daha yüksek bir pil tüketim oranına sahip olduğunu ortaya koymuştu. Nihayet, yüksek pil tüketim sorunu Facebook tarafından da doğrulandı. Şirket çalışanlarından Ari Grant, hem buldukları bazı sorunları düzelttiklerini hem de ekstra iyileştirmeler yaparak Facebook iOS uygulamasını güncellediklerini belirtti.

Buldukları ilk problemin ağ kodundaki işlemci dönüşü olduğunu belirten Grant, işlemci dönüşünü araba seyahati sırasında bir çocuğun sürekli olarak “Daha varmadık mı?” sorusunu sormasına benzetti. Sürekli tekrarlanan sürecin Facebook iOS uygulamasının pil tüketimini artırdığını söyleyen Grant, yayınlanan güncellemeyle bu sorunun çözümüne yönelik adımlar atıldığını dile getirdi.

Facebook iOS uygulamasının pil ömrüne olumsuz etkisinden sorumlu tutulan bir diğer unsur ise ses dosyalarının yürütülmesi oldu. Ari Grant, video izledikten sonra Facebook iOS uygulamasından çıkıldıktan sonra ses yürütmesinin arka planda sessiz sedasız sürebildiğini ve bunun da pil tüketiminde artışa neden olabildiğini ifade etti. Grant, uygulamanın gerçekleştirdiği eylemi müzik uygulamasının arka planda çalışmasına benzetti.

Ari Grant, Facebook iOS uygulamasının hızlı pil tüketiminde sosyal paylaşım sitesinin konum bazlı özelliklerinin veya konum tarihinin payının olmadığını özellikle vurguladı. Grant, Facebook iOS uygulamasının pil tüketimini normal değerlere çekme konusunda kararlı olduklarının altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER