Manşetler

Facebook iOS uygulamalarıyla entegrasyonu artıran SDK 3.0 beta araç setini yayınladı

Facebook iOS için özel bir yazılım geliştirme aracını beta niteliğinde yayınladı. iOS için SDK 3.0 Beta olarak adlandırılan bu araç seti sayesinde Facebook entegrasyonuna sahip olan iOS uygulamaları geliştirme daha kolay hâle gelecek. Yeni SDK, iOS 6‘daki derin Facebook entegrasyonunun avantajlarını fazlasıyla kullanacak.

Facebook’un ücretsiz olarak sunduğu bu araçlar arasında yazılım geliştiricilerinin uygulamalarına Facebook profil fotoğrafı, arkadaş seçici veya Facebook Yerler seçicisi gibi özellikleri kullanmayı sağlayan arayüz unsurları bulunuyor. Bu öz kaynaklar sayesinde uygulama geliştiricileri arkadaşları etiketleme veya Facebook Yerler servisi üzerinden yer bildiriminde bulunmayı kendi çözümlerini geliştirmeye gerek duymadan, hazır olan yöntemleri kullanarak gerçekleştirebilecek. SDK içindeki her şey iOS 4.0 ve üstü sürümle çalışan cihazlarda çalışıyor olacak. Çoklu API çağırma özelliği sayesinde uygulamaların çok daha hızlı çalışması da bekleniyor.

Bu arada Facebook iOS Geliştirici Merkezini de yeniledi. Bu site içinde iOS uygulamalarını Facebook ile entegre etmek isteyenlerin işine yarayacak çeşitli kaynaklar ve kılavuzlar bulunuyor. Facebook’un App Center ile kendisine entegre olmuş mobil uygulamaları öne çıkardığı bir ortamda iOS uygulama geliştiricileri bu sosyal ağa biraz daha fazla ilgi gösteriyor olmalı. Aradıkları bilgileri de Geliştirici Merkezi içinde bulabilirler.

İlgili >> Facebook

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER