Manşetler

Facebook iOS uygulamasına Live Photos desteği ekleniyor

facebook-live-photos-221215

iPhone 6s ve iPhone 6s Plus ile çekilen Live Photos formatındaki fotoğraflara birkaç hafta önce Tumblr uygulaması destek vermeye başlamıştı. Şimdi de Facebook iOS uygulamasına Live Photos desteği ekledi. Ne var ki, bu destek sadece iOS kullanıcılarıyla sınırlı olduğu için, Live Photos fotoğraflar sadece Facebook’un iOS uygulamasında görüntülenebilir olacak. Android, masaüstü ve mobil web kullanıcıları ise dışarıda kalacaklar. iOS 9 ve üstü sürümle çalışan iOS cihazlarında Live Photos fotoğrafları görüntülenebilir olacak. Bu demek oluyor ki, iPhone 4s ve daha yeni cihaz sahipleri bunları görebilecekler.

Live Photo paylaşmak isteyen Facebook kullanıcıları bunları normal fotoğraflar gibi yüklüyorlar. Ancak fotoğraf paylaşırken sağ üst köşede yer alan “Live” seçeneğini seçmeleri gerekiyor. Facebook’un Haber Kaynağı içinde görüntülenmeye başlanan Live Photo’yu takipçileriniz veya arkadaşlarınız üstüne bastırarak görüntüleme imkanını elde ediyor, böylelikle fotoğraftaki hareketi de görebiliyorlar. Tabii ki, iOS 9 veya üstü sürümle çalışan bir Apple cihazında Facebook uygulamasını kullanıyorlarsa.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPhone 6s ve iPhone 6s Plus’ta 3D Touch özelliğini kullanan uygulamalar

Facebook Live Photos desteğini ilk etapta her kullanıcı için sunmuyor. Bunun yerine sadece küçük bir kullanıcı grubu için bu özelliği kullanıma açıyor, küresel açılım ise gelecek yıl içinde gerçekleştirilecek. Facebook, iOS uygulaması ikonunda Apple’ın 3D Touch özelliğini daha önce desteklemeye başlamış, kullanıcılara Hızlı Aksiyonlar aracılığıyla fotoğraf çekme, fotoğraf yükleme veya durum güncellemesi paylaşma gibi işleri doğrudan ve hızlı şekilde gerçekleştirme fırsatı vermişti.

facebook-live-photos-221215

Live Photos gibi 3D Touch işlevleri için uygulama destekleri yavaş yavaş artmaya başlıyor. Çoğu uygulama ana ekrandaki uygulama ikonları içinde Hızlı Aksiyon menülerini sunmaya başladı, bazılarında Peek ve Pop veya diğer uygulama içi 3D Touch işlevlerini de görüyoruz. 3D Touch’ın sadece en yeni iPhone’larda sunulan yeni bir özellik olması doğal olarak 3D Touch destekli işlevlerin uygulamalara biraz daha yavaş gelmesine neden oluyor. Live Photos’un daha fazla uygulama içine girmesini bekliyoruz, Instagram sıradaki uygulama olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER