Teknoloji

Facebook intiharları önlemek için çalışıyor

facebook-intihar-280215

Facebook intihar düşüncesinde olan kullanıcılara yardım etmek için yeni araçlar ekliyor. Konuyla ilgili olarak hazırlanan blog yazısında sosyal ağ üzerinden destek sunmak amacıyla akıl sağlığı organizasyonlarıyla birlikte çalıştığını dile getirdi.

Eğer bir kişi kendine zarar verme veya intihar imasında bulunan bir paylaşım yaparsa ve bu durum Facebook’a rapor edilmişse, bu kişi Amerikan Ulusal İntihar Önleme Hattında görevli bir akıl sağlığı uzmanıyla konuşması için yönlendirilecek, kendisine sorunlarını çözmesi için ipuçları ve destek sunulacak. Facebook bu yöntemlerin klinik ve akademik iş ortaklarıyla birlikte oluşturulduğuna dikkat çekiyor.

Ayrıca Facebook problemli görünen paylaşımları rapor edenler için de çeşitli imkanlar sunuyor; onlara söz konusu kişiyi arama veya ona mesaj atma imkanı veya destek için intihar hattına erişim fırsatı veriyor.

Facebook’un bu intihar önleyici çalışmaları önümüzdeki birkaç ay içinde ABD’deki kullanıcılara sunulacak. Facebook intihar önleme araçlarını dünya çapına yaymak için çalışmalarını sürdürdüğünü dile getirdi.

 

 

İLGİLİ HABERLER