Teknoloji

Facebook Instant Articles her WordPress blogunun kullanımına hazır olacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook instant articles

Facebook’un haber ve makalelerin hızlı şekilde açılmasını ve hemen okunmasını sağlayan Instant Articles özelliğini yavaş yavaş daha fazla yayıncıya sunuyor. Ancak 12 Nisan tarihinden itibaren her yayıncı bu özel formatı kullanarak yazı ve haberler üretebilecek.

Ayrıca Facebook küçük Wordpres bloglarının bile bu formatı kullanmalarını ve içeriklerini Instant Article ile uyumlu hâle getirmesini sağlayacak adımları atıyor. Sosyal ağ az sayıda WordPress kullanıcısıyla işbirliği yaparak Instant Article yazıları oluşturmayı sağlayan bir eklentiyi test ediyor.

Facebook bu eklentiyi, Instant Articles’ın geniş çapta kullanıma sunulacağı nisan ayıyla birlikte ücretsiz bir seçenek olarak sunmayı planlıyor. Standart WordPress temaları kullananlar bu eklentiyi etkinleştirerek Instant Articles yazılarını hemen oluşturmaya başlayabilecekler. Ancak daha fazla özelleştirmeye sahip Wordress bloglarının bu eklentiyi ek özellikler sunacak şekilde genişletmeleri gerekiyor. Facebook bu eklentinin kaynak kodunu da açacak, böylelikle WordPress geliştirici topluluğu da bu eklentinin daha da iyileştirilmesi için katkıda bulunabilecek.

Bir Facebook sözcüsü konuyla ilgili olarak eklentinin açık kaynak kodlu olduğunu ve geliştirici camiasını da yayıncıların Instant Articles’ın hızlı ve doğal deneyiminden sonuna kadar faydalanması konusunda yardım olmada katkıda bulunmaya çağırdıklarını söylüyor. İlerleyen haftalarda eklentinin yeni sürümlerinin çıkarılacağını, WordPress kitlesinin katılımıyla da deneyimin daha da iyileştirileceğini vurguluyor.

İLGİLİ HABERLER