Teknoloji

Facebook Instant Articles video reklamlar gösterecek

facebook instant articles

Facebook Instant Articles servisi, yayıncıların içeriklerini sosyal paylaşım sitesinin kullanıcılarına çok daha hızlı biçimde ulaştırmalarını sağlıyor. Yayıncılara da bu servis üzerinden daha fazla para kazandırmayı isteyen Facebook, video reklamları da Instant Articles ile paylaşılan yazıların içine yerleştirmeye hazırlanıyor. Servis içinde hali hazırda bir reklam alanı bulunsa da, Facebook video reklamları da işin içine katarak reklam görüntülemelerini en az yüzde 20 oranında artırmayı hedefliyor.

Instant Articles’ın mevcut yapısında yayıncılar her 350 kelime için bir reklam yerleştirme hakkı elde ediyor. Facebook’un video reklamları da servise getirmesi sayesinde yayıncılar kısa yazılar üzerinden daha fazla gelir oluşturma fırsatını kazanıyor. Video reklamların okuyucu/izleyici etkileşimi açısından başka seçeneklerin kapısını da açtığını unutmamak gerekiyor.

Sosyal paylaşım sitesi, daha önce yaptığı açıklamada 12 Nisan itibarıyla Instant Articles servisini tüm yayıncılara açacağını duyurmuştu. Sanal ortamda varlık gösteren tüm yayıncılar, ölçeklerinden bağımsız olarak bu imkandan faydalanabilecek. Bir bağlantıya tıklayıp yüklenmesini beklemeden içeriklerin okunabilmesi, okuyucular için oldukça kullanışlı bir imkan niteliği taşıyor. Yayıncılar ise özellikle reklam kısıtlamaları nedeniyle servise biraz daha mesafeli yaklaşıyor.

Facebook’un Instant Articles servisinden sorumlu müdürü Josh Roberts, sundukları yeniliklerin yayıncılarla yaptıkları görüşmelerde en büyük etkiyi yaratacak adımlar olarak ortaya çıktığını belirtti. Video reklamların otomatik mi yoksa manuel olarak mı oynatılacağı konusundaki karar da yayıncıya bırakılacak. Yayıncılar diledikleri takdirde video reklamı içerikle ilgili bir videonun önüne de yerleştirebilecek.

İLGİLİ HABERLER