Manşetler

Facebook Instagram’dan fotoğrafları başkalarına pazarlayarak para kazanmayı planlıyor

Facebook’un Instagram’dan eninde sonunda para kazanmanın bir yolunu bulacağı haberi geçen haftanın ortalarında çeşitli internet sitelerinde yer almıştı. Bu haberin hemen ardından Instagram’ın kullanıcı bilgilerini Facebook ve buna bağlı şirketlerle paylaşacağı haberi geldi. Çok geçmedi ki, Facebook’un Instagram’dan para kazanma planı şekillenmeye başladı. Geçen hafta herkes Facebook’un kullanıcıların fotoğraflarının arasına reklam yerleştireceğini düşünüyordu ki, sosyal ağ devinin kafasındaki çok farklı ve çok daha kötü bir şeymiş.

CNET’in haberine göre Instagram’ın yeni servis sözleşmesi Facebook’a Instagram’ın halka açık tüm fotoğraflarını şirketlerle ve diğer kuruluşlarla paylaşma fırsatı veriyor. Paylaşım yapılma hakkı saklı tutulanlar arasında reklam amaçlı kullanımlar da bulunuyor. Bu durum Instagram’ın dünyanın en büyük yığın fotoğraf servisi hâline gelmesine neden olabilir. Kullanıcıların 16 Ocak tarihinden önce hesaplarını silmedikleri takdirde bu yeni özelliği devredışı bırakamayacak olmaları da işleri daha kötü hâle getiriyor.

Instagram’ın yeni servis sözleşmesi rakip platformların yararına olabilir. Hem Twitter hem de Flickr uygulamalarının son güncellemeleri Instagram tarzı filtrelerle birlikte geldi. Google’ın da Snapseed adında benzer bir servisi var. Instagram’ın yeni durumu bu alternatif servislerin kullanıcıların filtrelerle daha estetik hâle getirilmiş fotoğraflarını herkesle paylaşmaları için yeni ortamlar olabilir.

İlgili >> Instagram, CNET, The Verge

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER