Teknoloji

Facebook, Instagram ve WhatsApp’ta neden kesinti yaşandı?

facebook ve instagram meta

Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi popüler servislere dünya çapındaki kullanıcılar dün, bizim zaman dilimimize göre öğleden sonraya gelen saatlerde erişemediler. Haber kaynakları yenilenmedi, Facebook.com alan adı iki saatten daha fazla süre boyunca erişime kapalı kaldı.

Bunun yerine yanı sıra kullanıcılar WhatsApp üzerinden mesaj alıp gönderemedi. Durum böyle olunca Facebook’un ana servislerinin kullanıcıları sorun yaşadıklarına dair haberleri Twitter üzerinden paylaştı. Bu arada Facebook’un sohbet servisi Messenger da iki saati aşkın süre boyunca kapalı kaldı.

Kesintiler dün öğleden sonra TSİ 13.30 sıralarında başladı. Bazı bölgeler diğerlerine göre daha fazla şekilde etkilendi. Facebook’tan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, bazı kullanıcıların bir grup uygulamaya erişimde sıkıntı yaşadığı doğrulandı. Sıkıntının giderildiği belirtilirken, yaratılan rahatsızlıktan dolayı da özür dilendi. Öğleden sonra 16.00 sularında Facebook, Instagram ve WhatsApp normale döndü.

Facebook yaklaşık bir ay kadar önce en kötü kesintisini yaşamış; Facebook, WhatsApp ve Instagram saatlerce erişime kapalı kalmıştı. Tüm servislerin yeniden erişime açılması 24 saat kadar uzun bir süreyi bulmuştu. Facebook, bu son kesintilerden de sunucu konfigürasyonlarındaki değişiklikleri sorumlu tuttu ve kesintiler nedeniyle özür diledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER