Manşetler

Facebook ve Instagram Reels videoları için 90 saniye süre sınırı ve yeni araçlar

facebook instagram reels

Meta, perşembe günü yayınladığı bir blog yazısında, TikTok rakibi bir özellik olan Reels için hem Instagram hem de Facebook’ta küresel olarak yeni içerik oluşturucu araçlarını kullanıma sunduğunu söyledi.

Kullanıma sunulan bir dizi yeni araç, içerik oluşturucuların kısa video klipleri düzenlemek için TikTok yerine Reels’ı kullanmasına yardımcı olacak ve onları orijinal içerik oluşturmaya teşvik edecek. Bunun Instagram ekibinin gerçekten istediği bir şey olduğu biliniyor.

Instagram Reels, bundan böyle kullanıcıların (en az beş saniye uzunluğunda olmak üzere) kendi seslerini film rulolarından Reels videolarına aktarmalarına izin verecek. Reels’lar bundan böyle 90 saniyelik videoları da destekliyor. Ayrıca tıpkı Instagram Hikayelerinde olduğu gibi anketleri, sınavları ve emojileri destekleyen etkileşimli çıkartmalar ekleniyor. Ayrıca Instagram, kullanıcıların gördükleri başka bir Reels videosunun şablonunu kolayca kopyalamasına olanak tanıyan ve viral olarak yayılan meme stillerinin hızına yaklaşmayı sağlayacak şablonları sunuyor.

facebook instagram reels

Facebook’un iOS ve Android uygulamalarında şubat ayında kullanıma sunulan Facebook Reels, kullanıcıların zahmetsiz biçimde videolar oluşturup düzenlemeleri için sitenin “İçerik Stüdyosu”nda bulunan araçlarla birlikte, artık PC masaüstünden kullanılabiliyor. Meta’ya göre İçerik Stüdyosu, farklı formatları test etmeyi de kolaylaştıracak.

Facebook ve Instagram Reels için ses araçları da var

Ayrıca içerik oluşturucular, canlı akışlardan klipleri 60 saniyelik bir klip formatında kesebilecekler. Masaüstünde kullanıma ek olarak Facebook Reels, videolar için seslendirme ve videoları birinin seçtiği bir şarkının ritmine göre otomatik olarak senkronize edecek SoundSync adlı bir özellik de dahil olmak üzere, birkaç yeni ses aracını da kazanıyor. Facebook Reels, yayınlanan videolarda metinden konuşmaya çevirme özelliğini de test ediyor.

facebook instagram reels

Meta’nın TikTok’ta gördüğümüz içerik oluşturma odaklı özellikleri hızlı şekilde hayata geçirmesi değil. Şirket, Instagram CEO’su Adam Mosseri’nin bundan böyle “kare formatında fotoğraf paylaşım uygulaması” olmadığını söylediği bir platformu aktif olarak yenilemeye çalışıyor. Ne var ki, Reels’ın 2020’de Instagram’da ilk kez kullanıma sunulmasından kısa bir süre sonra, TikTok’a gerçek bir rakip oluşturmak için bazı ek çalışmalara ihtiyaç duyulduğu ortaya çıkmıştı. Son zamanlarda Instagram, uygulamada NFT desteğini, tam ekranda akışı gibi yenilikleri test etmeye başladı. Hatta konu etiketi tabanlı içerik aramalarının En Son sekmesinden çıkarılması da test ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER