Teknoloji

Facebook Instagram ve WhatsApp’ı korumak için hazırlık yapıyor

meta instagram whatsapp facebook

Düzenleyici kurumların sıkı baskısıyla karşı karşıya olan Facebook, kendisini en kötü senaryoya hazırlıyor gibi görünüyor. The Wall Street Journal tarafından yayınlanan bir şirket içi belge, Facebook cephesinde Instagram ve WhatsApp’ın ayrılmasına yönelik resmi bir talebe nasıl karşılık verileceği konusunda fikir edinmeye yardımcı oluyor.

Sosyal medya devinin böyle bir ayrılığın “tamamen faydasız” olacağı fikrini savunacağı görülüyor. Şirket bu savunmasını, geçmişte bu tarz bir emsalin bulunmaması üstüne kuracağının ipucunu veriyor.

Sızan belgeye göre; Facebook, Instagram’ı ve WhatsApp’ı satın almasının ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) tarafından herhangi bir şerh düşülmeden onaylanmasını hatırlatıyor. Şirket her iki projeye de milyarlarca dolar yatırım yaptığını ve entegrasyonu oluşturduğunu da vurguluyor. Olası bir ayrılığın yine milyarlarca dolar ekstra harcama gerektireceğini savunan Facebook, bunun güvenliği azaltacağına ve kullanıcı deneyimine zarar vereceğini de belirtiyor.

Facebook’tan sızan belge konusunda bir açıklama gelmedi. Şirket geçmişte bir ayrılık yerine daha kapsamlı bir mevzuatın hazırlanması çağrısında bulunmuştu.

Facebook Instagram ve WhatsApp ile olan entegrasyonunu korumak için yakın bir gelecekte bu savunmayı gerçekten yapmak zorunda kalabilir. FTC’nin tekel davasını 2020 bitmeden açacağı söyleniyor. ABD Temsilciler Meclisi’ndeki Facebook soruşturmasının ise bu ayın sonu itibarıyla tamamlanması bekleniyor. Her iki kurum da Facebook’a karşı pek sıcak davranmayacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER