Teknoloji

Facebook ve Instagram arasındaki hikaye ortaklığı genişliyor

facebook ve instagram meta

Facebook, kullanıcılarının hazırladıkları hikayeleri eş zamanlı olarak Instagram üzerinde de paylaşmasını mümkün kılacak bir özelliği test ediyor. Instagram’da hazırlanan hikayeler, 2017’den bu yana Facebook’ta da paylaşılabiliyor. Ancak bu işbirliği uzun süre boyunca sadece tek yönde işlemişti.

Facebook’un test ettiği yeni özelliği ortaya çıkaran isim ise uygulama araştırmacısı Jane Manchun Wong oldu. Wong, son birkaç yıldır Facebook ve Instagram için test edilen pek çok yeniliği kamuoyuna duyurmuştu.

Wong’un paylaşımına göre; hikayelerin Instagram’da paylaşılmasını sağlayan araç, Hikaye Gizliliği ayarları içinde bulunuyor. Burada “Hikayeyi Instagram’da paylaş” yazısı ve bir değiştirme butonu yer alıyor. Bu buton açık hâle geldiğinde hikaye, otomatik olarak Instagram’a da gönderiliyor.

Facebook da TechCrunch’a gönderdiği açıklamayla söz konusu özelliği test ettiğini doğruladı. Şirket böylelikle insanların önem verdiği anları paylaşmasının kolaylaşabileceğini belirtti.

Sosyal paylaşım sitesinden yapılan açıklamada, hikayelerin uygulamalar arasındaki işleyişini sadeleştirmenin ve iyileştirmenin yeni yollarının keşfinin de süreceği belirtildi. Facebook ve Instagram arasındaki hikaye ortaklığının genişlemesi, iki platformu da aktif şekilde kullanmaya devam edenleri sevindirecektir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER